Επιθυμείτε να κάνετε κρέπες, αλλά να είναι νηστίσιμες, λόγω των ημερών; Δεν έχετε παρά να κάνετε αυτή την εύκολη συνταγή, που μπορείτε να τις απολαύσετε γλυκές ή αλμυρές.
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 με 2,5 φλιτζάνια νερό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
Εκτέλεση
– Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια.
– Μόλις γίνει ένας αραιός χυλός.
– Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε μισή κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει.
– Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη. Αυτό, το κάνουμε, με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας.
– Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
– Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, έως ότου να τελειώσει ο χυλός.
Tips
– Μπορείτε να τις γεμίσετε, με μαρμελάδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις γεμίσετε, με νηστίσιμη μερέντα.
– Σε περίπτωση που τις θέλετε αλμύρες, γεμίστε τις κρέπες, με νηστίσιμη μπεσαμέλ, νηστίσιμο τυρί και λαχανικά.