Μια συνταγή για λαχταριστό και μυρωδάτο κοτόπουλο που φτιάξατε ποτέ.
Λαχταριστό και μυρωδάτο πιάτο στο φούρνο για 4-6 άτομα.
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
2 λεμόνια κομμένα στη μέση
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κιλό πατάτες baby
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ξεκινήστε την προετοιμασία για το κοτόπουλο. Γεμίστε με τα κομμένα λεμόνια και 2 σκελίδες σκόρδο την κοιλότητα του κοτόπουλου. Αλείψτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Σ’ ένα ταψί βάζετε τις φέτες λεμονιού και τις υπόλοιπες 3 σκελίδες σκόρδο, απλώνετε τις πατάτες baby γύρο από το κοτόπουλο. Προσθέστε το λευκό κρασί και το νερό.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λεμόνια . Καλύψτε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε αλουμινόχαρτο, αλείψτε με το ζουμάκι του αποκάλυψε για 1 ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί.