Κοτόπουλο με πάπρικα και μουστάρδα, ένα ακόμα διαφορετικό πιάτο πολύ νόστιμο.
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο, το κάτω μέρος, χωρίς κόκαλο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. γλυκιά ή καυτερή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα σας)
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
100 ml ξηρό σέρυ
300 ml ζωμό κοτόπουλου
4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
– Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια θερμοκρασία.
– Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια και τα σωτάρετε μέχρι να κοκκινίσουν απ όλες τις πλευρές.
– Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.
– Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σωτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
– Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίζετε για 1 λεπτό ακόμα.
– Στη συνέχεια τους κύβους πατάτας, τη μουστάρδα, τον πελτέ ντομάτας – ανακατέψτε και αφήστε να γίνουν για 1 λεπτό.
– Πασπαλίστε με την πάπρικα και προσθέστε το σέρυ, το ξύδι και τον ζωμό κοτόπουλου.
– Δυναμώστε τη φωτιά, αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 2 λεπτά.
– Προσθέστε το κοτόπουλο, σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
– Συνεχίζετε για άλλα 8 λεπτά με ξεσκέπαστο το τηγάνι μέχρι να μελώσει η σάλτσα και το κοτόπουλο με τις πατάτες να είναι έτοιμα.
– Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας πάνω από κάθε μερίδα μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας με μαιντανό.
Tips
– ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν λέμε ξηρό σέρυ (sherry) ΔΕΝ εννοούμε το γνωστό λικέρ «τσέρυ» (cherry) φτιαγμένο από κεράσια. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.
– Μπορείτε αντί για μπουτάκια να χρησιμοποιήσετε φιλέτα κοτόπουλου