Κοτομπουκιές μια διαφορετική συνταγή για το κοτόπουλο πανέ. Μια πανεύκολη συνταγή με λίγες θερμίδες που θα θέλετε να τη φτιάχνετε συνέχεια.
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. μαγιονέζα
χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι – Πιπέρι
Φρυγανία
Για τη σως
4 κ.σ. μαγιονέζα
1-2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
– Αρχικά, κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και τις αλατοπιπερώνουμε.
– Σ’ ένα μπολ ανακατέβουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε και το κοτόπουλο.
– Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
– Το αφήνουμε πάνω απο 1 ώρα. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμο γίνεται.
– Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε το κοτόπουλο, βάζουμε σ’ ένα πιάτο τη φρυγανία και πανάρουμε τις κοτομπουκιές. Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι την μια δίπλα στην άλλη.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.
– Εν το μεταξύ, φτιάχνουμε και τη σως που θα συνοδέψουμε τις κοτομπουκίες.
– Σ’ένα μπολάκι ανακατέβουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι και την μουστάρδα.
Tips
Αντί για φρυγανιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορν-φλέικς, είναι εξίσου πολυ ωραία.
Αν τις θέλετε λίγο πιο πικάντικες μπορείτε να προσθέσετε λιγο σκορδόσκονη και πάπρικα πριν τις βάλετε στο ψυγείο.
Μια διαφορετική συνταγή για το κοτόπουλο πανέ.