PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πάνω από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νοσήσει παγκοσμίως



Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, και 108.252 έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Περιστατικά μόλυνσης έχουν αναφερθεί σε 210 χώρες και περιοχές, από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Βρετανία: Αυξάνονται οι νεκροί από την πανδημία

Ισχυρές πιέσεις για να εξηγήσει το μεγάλο αριθμό θανάτων που καταγράφονται στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δέχεται η βρετανική κυβέρνηση.

Ο αριθμός των 980 θανάτων την Παρασκευή ξεπέρασε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων στην Ιταλία, που έχει δεχτεί το σοβαρότερο πλήγμα από την πανδημία στην Ευρώπη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου St Thomas στο Λονδίνο, όπου νοσηλεύεται, για τη φροντίδα που του παρέχει, καθώς αναρρώνει από τον Covid-19.

«Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω. Τους χρωστάω τη ζωή μου», ανέφερε ο Τζόνσον σε σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες. Ο 55χρονος πολιτικός εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή με υψηλό πυρετό και πέρασε τρεις ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Την Πέμπτη μεταφέρθηκε και πάλι σε θάλαμο νοσηλείας και παραμένει άγνωστο το πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ιράν: Πάνω από 4.400 θάνατοι και 71.686 κρούσματα

Συνολικά 71.686 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό, έχουν καταγραφεί στο Ιράν, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί σε 4.474.

2.821 νέα κρούσματα στη Γερμανία σε μία μέρα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.821 σε ένα 24ωρο και ανήλθε συνολικά σε 120.479, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), το οποίο ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες.

Ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος από την αύξηση κατά 4.133 κρούσματα που ανακοινώθηκε χθες. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 129 σε 2.673.

99 νέα κρούσματα στην Κίνα

Η ηπειρωτική Κίνα κατέγραψε χθες 99 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, περιλαμβανομένων 97 ταξιδιωτών από το εξωτερικό, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 46 νέα κρούσματα της προηγούμενης ημέρας, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Τα συνολικά κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα πλέον αριθμούν τα 82.052 και ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 3.339.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Ιταλία σε αριθμό νεκρών

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες την Ιταλία ως η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων λόγω του κορωνοϊού, καταγράφοντας πάνω από 20.000 νεκρούς από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το αρνητικό αυτό ρεκόρ καταγράφεται την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μελετά το πότε θα μπορέσει η χώρα, που έχει ανακοινώσει πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα, να αρχίσει να βλέπει μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει τις 200.000 το καλοκαίρι όταν αρθούν με τη λήξη τους στα τέλη του μήνα οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί που κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις και τους περισσότερους Αμερικανούς στα σπίτια τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τραμπ έχει πει ότι θέλει η χώρα να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν και ότι τα μέτρα που έχουν στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19 έχουν το δικό τους τίμημα σε ό,τι αφορά την οικονομία και τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο Fox News χθες βράδυ (τοπική ώρα), ο Τραμπ είπε ότι θα λάβει μια απόφαση «σχετικά σύντομα», με βάση τις συμβουλές από «πολλούς πολύ έξυπνους ανθρώπους, πολλούς επαγγελματίες, γιατρούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων». Δήλωσε επίσης ότι ρόλο θα παίξει και το «ένστικτο». «Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει, θέλει να γυρίσει στη δουλειά του. Πρέπει να επαναφέρουμε τη χώρα μας», δήλωσε.

Ο σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δήλωσε στο Fox News ότι οι επαγγελματίες υγείας που έχουν την άποψη πως ο μόνος τρόπος για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι να ‘κλείσει’ η οικονομία και η κοινωνία έως ότου ο ιός «ηττηθεί» είναι «κατά το ήμισυ σωστοί».

Ο ίδιος δήλωσε ότι «αυτό θα ελαχιστοποιήσει τους θανάτους από τον ιό άμεσα» αλλά πρόσθεσε ότι τα σοκ στην οικονομία επίσης σκοτώνουν ανθρώπους μέσω μεγαλύτερων ποσοστών κατάθλιψης και αυτοκτονιών καθώς και χρήσης ναρκωτικών. «Άρα αυτή η πολύ δύσκολη απόφαση που πρόκειται να λάβει ο πρόεδρος θα πρέπει να βρει την ισορροπία και να ανακαλύψει ποια πορεία προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά» ανέφερε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, λέει ο ισραηλινός στρατός

Peristeri News

Λίβανος: Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Βηρυτό και Τύρο

Peristeri News

Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Peristeri News

Leave a Comment