PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κορωνοϊός: Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στη Βουλή



Προκάλεσα τη σημερινή συζήτηση για να κάνουμε έναν νηφάλιο, ειλικρινή διάλογο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, στην οποία ο πρωθυπουργός ενημερώνει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γιατροί, νοσηλευτές κι ασθενείς Covid το τελευταίο που θα ήθελαν να ακούσουν είναι έναν ακόμα ανούσιο πολιτικό καβγά στη Βουλή, σημείωσε.

«Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας και τώρα πρέπει να κρατηθούμε όλοι όρθιοι, ώστε, όταν έρθει το εμβόλιο, να βγούμε από την κρίση. Δεν βαδίζουμε χωρίς κατεύθυνση» τόνισε

Ζήτησε από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει την ειλικρινή αυτοκριτική της και η αντιπολίτευση θα προτείνει τρόπους με τους οποίους όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση σε αυτή τη δύσκολη μάχη, ειδικά στις επόμενες δέκα ημέρες που θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Πολιτική ηγεσία και κόμματα πρέπει όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, είπε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός.

«Τα όσα έχουν μεσολαβήσει από τον Μάρτιο είναι γνωστά, αξίζει όμως να γίνει σύντομη ανασκόπηση για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα», ώστε «να μη κυνηγάμε ανυπόστατες φήμες, δραματοποιημένες εικόνες που στοχεύουν συχνά σε πρόσκαιρες μικροκομματικές στοχεύσεις» είπε στη συνέχεια.

«Στόχος όλων μας ήταν η αποφυγή ενός δεύτερου οριζόντιου δρακόντειου lockdown» τόνισε, σημειώνοντας πως «έπρεπε εμείς, όπως κι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, να ισορροπήσουμε σε δύο παράλληλες, συχνά αντίθετες ανάγκες: την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της οικονομίας. Επιλέξαμε όλο αυτό το διάστημα τις τοπικές παρεμβάσεις. Εξηγήσαμε ότι αν μπορέσουμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας που υποδεικνύουν οι ειδικοί, θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα οριζόντιο δεύτερο lockdown. Το ίδιο έκαναν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες» είπε.

Όλοι προσπαθήσαμε να μην παγώσουμε την οικονομική δραστηριότητα, να πάρουμε τοπικά, προσωρινά στοχευμένα μέτρα. Δεν καταφέραμε δυστυχώς να συγκρατήσουμε τις δύσκολες εστίες του ιού, ώστε να αποφύγουμε την εκθετική αύξηση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, παραδέχθηκε.

Αναφερόμενος στο οριζόντιο lockdown, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «δεν δίστασα, επειδή τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μου οι ειδικοί δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Επειδή ευθύνη μας είναι να προστατεύσουμε όλη τη χώρα κι όχι μόνο την έξαρση εκεί που βλέπουμε πολλά κρούσματα. Σε αντίθεση με Μάρτιο-Απρίλιο, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και τα δημοτικά είναι ανοικτά» ανέφερε.

«Ερχόμαστε να δούμε και να συζητήσουμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε σωστά, με ειλικρίνεια και πραγματική διάθεση αυτοκριτικής» συνέχισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει: «Δεν υπάρχει βράδυ που θα γυρίσω σπίτι και δε θα σκεφτώ τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΑΖΑ, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «να μην μπείτε σήμερα στον πειρασμό να επαναλάβατε τα στοιχεία που δείξατε σχετικά με τους θανάτους. Μην το κάνετε, μην παίξετε αυτό το απαράδεκτο παιχνίδι πάνω στις πλάτες οικογενειών που έχασαν ανθρώπους τους, για να αποδείξετε τι; Δεν θέλω να μιλάω με στατιστικές νεκρών. Μη με αναγκάσετε να μπούμε σε αυτή τη άχαρη σύγκριση. Αν επιλέξετε να κάνετε σπέκουλα πάνω σε αυτά τα στοιχεία, είναι προσβολή στη μνήμη των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους και σε εκείνους που κάνουν προσπάθεια» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει. Φαντάζομαι σε λίγο θα ζητήσετε να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Παντού στον κόσμο υπάρχει το υπερκείμενο καλό και η ανάγκη να συνοδεύεται από δημιουργικές προτάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «να τοποθετηθούν όλοι: Έπρεπε ή δεν έπρεπε να πάμε σε lockdown τώρα; Έπρεπε να πάμε νωρίτερα; Έπρεπε να στηρίξουμε την οικονομία με ένα έκτακτο πακέτο μέτρων; Πρέπει ή δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς; Ποιος έχει το πάνω χέρι; Ο κ. Ξανθός; Ο κ. Πολάκης;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Ανεβαίνουμε ένα βουνό και βλέπουμε την κορυφή. Ξέρουμε ότι υπάρχουν αρκετές χαράδρες και γκρεμοί, αλλά βλέπουμε την κορυφή. Η κορυφή είναι το εμβόλιο» είπε στη συνέχεια. «Είναι εξαιρετικά αισιόδοξο ότι μία εταιρεία έχει ήδη εξαγγείλει ότι το εμβόλιό της δεν είναι απλά ασφαλές, αλλά κι αποτελεσματικό. Εκτιμώ ότι κι άλλες εταιρείες θα προβούν σε αντίστοιχες εξαγγελίες» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την πρωτολογία του «με ένα ειλικρινές κάλεσμα συσπείρωσης και προοπτικής. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας ακούγοντας τις οδηγίες των επιστημόνων. Με τόλμη και αλήθεια. Όλοι οι Έλληνες καλούνται να υψώσουν το δικό τους ανάστημα εθνικής ευθύνης, να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Η ευθύνη είναι μια λέξη που μπορεί να τη διαβάσει από δύο διαφορετικές οπτικές. Μπορεί να τη δει ως φταίξιμο ή υπευθυνότητα. Ευθύνη σημαίνει υπευθυνότητα. Δεν είναι φταίξιμο. Δεν κουνάμε το δάκτυλο σε κανέναν. Τον καλούμε να αναλογιστεί ότι η ευθύνη είναι ο δίδυμος αδερφός της ελευθερίας. Είμαι σίγουρος ότι αυτή την έννοια της ευθύνης θα την αγκαλιάσει η ελληνική κοινωνία και τώρα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη μεγάλη δυσκολία, να βγούμε νικητές με όσο το δυνατόν λιγότερα τραύματα ώστε το 2021 να είναι η χρονιά της μεγάλης επανεκκίνησης, που θα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας αυτή τη μεγάλη περιπέτεια».

Αλ. Τσίπρας: Μόνον ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης

«Πυρά» κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της πρωτολογίας του στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση της πανδημίας.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστική ομιλία, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός είχε σήμερα μια ευκαιρία να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών κι ότι οφείλει να έχει το θάρρος να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό στα κόμματα και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Χαρακτήρισε δε καταστροφική για την κοινωνία την άρνηση του πρωθυπουργού απέναντι στην πρότασης που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της υγειονομική κρίσης.

«Η χώρα έχει 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες. Μόνον ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει δύο απλές λέξεις: «πέσαμε έξω», παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. «Σας είπαμε: αναγνωρίστε την εγκληματική ολιγωρία, τα βαρύτατα λάθη και τον αδιανόητο εφησυχασμό και ζητήστε τη βοήθεια των πολιτικών δυνάμεων, μην τις καταγγέλλετε. Δεν διχάζετε μόνο το κοινοβούλιο, αλλά τους πολίτες». «Δεν το κάνατε» ανέφερε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε ειδικότερα την πρότασή του προς τον πρωθυπουργό σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες να «παραδεχτεί την αποτυχία του» και να συγκαλέσει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για συμφωνία σε ένα σχέδιο σωτηρίας του ΕΣΥ και των ανθρώπων -«και όχι συγκυβέρνησης κ. Μητσοτάκη, δεν θα σας σώσουμε εμείς, δεν μπορείτε να σωθείτε όπως τα έχετε κάνει όσο κι αν σας στηρίζουν ΜΜΕ». Σημείωσε ότι πρώτιστο για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να πει “φύγετε τώρα και εκλογές, γιατί πεθαίνουν άνθρωποι”. «Το πρώτιστο που έχουμε να σας πούμε είναι: αλλάξτε στρατηγική, να εκπονήσουμε ένα σχέδιο εξάμηνης διάρκειας για άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, κοινή συμφωνία όλων σε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το πολιτικό του κεφάλαιο την ώρα της κρίσης, αλλά θα θέσει σε εφαρμογή ένα συμφωνημένο έκτακτο σχέδιο».

Χαρακτήρισε «εξαφανισμένο» υπουργό τον κ. Κικίλια, προσθέτοντας ότι δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του, αλλά τον έχει υπερβεί η κρίση, κρύφτηκε πίσω από έναν άξιο επιστήμονα, τον κ. Τσιόδρα, ενώ θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να τον κάνει υπουργό Αθλητισμού, ως πρώην μπασκετμπολίτσα -«θα ήσασταν καλύτερος από τον κ. Αυγενάκη» είπε.

«Μακάρι κ. Μητσοτάκη να είχα κι εγώ μια αντιπολίτευση σαν αυτή που έχετε εσείς σήμερα» είπε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο ακραίο αρχηγό αντιπολίτευσης που ζητούσε εκλογές επί 3,5 χρόνια», μιλώντας για «τυμβωρυχία με τους νεκρούς όπως κάνατε στο Μάτι, με τους νεκρούς της γρίπης», που «δεν δίστασε να αξιοποιήσει και τραγωδίες, νεκρούς, να βρεθεί δίπλα σε αυτούς που έλεγαν ότι είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών…». Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στην πρώτη φάση της πανδημίας και στήριξε και μέτρα που του φαίνονταν υπερβολικά, «και τώρα αυτό κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε πλάτη στη διάλυση της κοινωνίας, στη διαρκή αδράνεια κι ολιγωρία απέναντι στην ενίσχυση της προστασίας του ΕΣΥ». «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό» είπε.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε κι επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του Τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον Τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι “νικήσαμε τον κορωνοϊό” και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;» διερωτήθηκε.

 

«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 το ΕΣΥ είχε πάνω από 100.000 εργαζόμενους και τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι, δηλαδή λιγότερο προσωπικό εν μέσω πανδημίας. Είπε και πως η Ελλάδα έδωσε 233 εκατομμύρια, ενώ η Ισπανία έδωσε 5,3 δισ. και η Ιταλία 3,3 δισ, ενώ στη Γαλλία οι ΜΕΘ αυξήθηκαν από 5.000 σε 8.000.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε επισημαίνοντας πως η διαλογή ασθενών δεν αφορά στους ασθενείς Covid, αλλά σε ασθενείς χωρίς Covid αφού έχουν ανασταλεί τα χειρουργεία κατά 80%, όπως είπε, κι ο γιατρός βρίσκεται στην κρίσιμη στιγμή να επιλέξει ποιον ασθενή θα οδηγήσει στο χειρουργείο. «Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ αυτούς τους οκτώ μήνες, ενώ είχατε τον χρόνο να προετοιμαστείτε» τόνισε. Σημείωσε, περαιτέρω, πως ο Ανδρέας Ξανθός κι ο Παύλος Πολάκης, «που τόσο εχθρεύεστε, έχουν κάνει λάθη, αλλά στη θητεία τους στο υπουργείο Υγείας έχουν να επιδείξουν μόνο θετικό έργο». Είπε ότι σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας, αυξήθηκαν κατά 1 δισ. οι ετήσιες δαπάνες στο σύστημα Υγείας, αυξήθηκαν κατά 150 οι κλίνες ΜΕΘ χωρίς πανδημία, προσλήφθηκαν 19.500 εργαζόμενοι μόνιμοι και συμβασιούχοι στο ΕΣΥ, εξυγιάνθηκαν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων που ήταν όλοι ελλειμματικοί, ενώ θεσμοθετήθηκε η πρόσβαση των ανασφάλιστων στην δημόσια περίθαλψη.

Αναφέρθηκε και στην παιδεία και την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας ότι «μας κουνάτε και το δάχτυλο για την παταγώδη αποτυχία στην τηλεκπαίδευση». Όπως είπε, καμία χώρα δεν είχε δώσει το 100% της διαδικασίας σε έναν πάροχο, «το κάνατε εσείς, καμία άλλη χώρα δεν είχε αφήσει χωρίς ενίσχυση την εθνική, σχολική πλατφόρμα». «Σας το λέμε κι εμείς και το ΚΙΝΑΛ, φέρετε τη σύμβαση στη Βουλή να δούμε τι ακριβώς υπογράψατε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φ. Γεννηματά: Είχατε προτάσεις, χρόνο, στήριξη, χρήματα ώστε να μη καταλήξουμε εδώ

«Τους τελευταίες περίπου εννέα μήνες, τη ζωή μας ορίζει ο κορωνοϊός. Μας επιβάλει να ζούμε και να δουλεύουμε διαφορετικά. Να σκεφτόμαστε και να αγαπάμε διαφορετικά. Δυστυχώς είναι ολοφάνερο ότι ένα πράγμα δεν αλλάζει, η εμμονή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αχρείαστες κοκορομαχίες και το κλίμα έντασης, πόλωσης και διχασμού» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στην έναρξη της ομιλίας της στη Βουλή, στη συζήτηση για την κατάσταση στη χώρα με την πανδημία.

«Στέλνω μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους δίνουν μάχη για τη ζωή τους, στις ΜΕΘ, αλλά και στο ΕΣΥ» ανέφερε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως «το πρώτο κύμα της πανδημίας ήταν μια συνάντηση με το άγνωστο και βάλαμε όλοι πλάτη. Μείναμε όλοι σπίτι, ακούσαμε τους ειδικούς. Δώσαμε τον χρόνο στην κυβέρνηση να οργανωθεί, σε όλα τα επίπεδα, με προτεραιότητα την ενίσχυση και στήριξη του ΕΣΥ. Προτείναμε πώς μπορεί να στηριχτεί το ΕΣΥ, πώς να σταθεί όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία» είπε κι αναφέρθηκε σε σειρά προτάσεων που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ όλο αυτό το διάστημα.

Σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει ο κορωνοϊός, στην κοινωνία και την οικονομία ειδικότερα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως «εμείς σήμερα θα γυρίσουμε στα σπίτια μας και ξέρουμε ότι κάποια θέματα τα έχουμε λυμένα. Για κάποιους άλλους δεν ισχύει αυτό. Να σκοτωθούμε μεταξύ μας για να δούμε πώς θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που καταστρέφονται σήμερα» ανέφερε.

«Κύριε πρωθυπουργέ, είχατε προτάσεις, χρόνο, απεριόριστη κοινωνική και πολιτική στήριξη και χρήματα για να κινηθείτε ώστε να μην καταλήξουμε εδώ. Εάν οι επιστήμονες σάς είπαν να πάρετε μέτρα νωρίτερα και δεν το κάνατε, κακώς» τόνισε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως «η κυβέρνηση φοβάται και να πει τη λέξη Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε συγκεκριμένους τομείς της κοινωνικο-οικονομικής ζωής της χώρας.

Δ. Κουτσούμπας: Μπορούσατε να πάρετε έκτακτα μέτρα από την αρχή αλλά συνειδητά δεν τα πήρατε

«Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες στιγμές. Με ορατό τον κίνδυνο η εξάπλωση της πανδημίας να πάρει μεγάλες διαστάσεις και το ΕΣΥ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση» είπε, στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» την κατάσταση, «γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στα όριά τους» και πλέον δεν μετράμε κρούσματα, αλλά «στεκόμαστε στους δεκάδες νεκρούς καθημερινά», ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «οι έκτακτες αυτές συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα. Μέτρα, που η κυβέρνησή σας θα έπρεπε να είχε πάρει από την πρώτη στιγμή. Μπορούσατε, αλλά δεν τα πήρατε από συνειδητή επιλογή» υποστήριξε.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε πως «η κριτική μας δεν αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά τις δικές σας πολιτικές επιλογές» και εξήγησε: «Μπορούσατε να θωρακίσετε το ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, όπως σας φώναζαν οι γιατροί και οι υγειονομικοί. Αντί για αυτό, βαφτίσατε θωράκιση τα μπαλώματα και την ανακύκλωση του προσωπικού.

Μπορούσατε να πάρετε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με βάση τις προτάσεις των σωματείων. Δεν το κάνατε, γιατί την προστασία τη θεωρείτε κόστος. Και το κόστος απειλεί την καπιταλιστική κερδοφορία.

Μπορούσατε να προχωρήσετε σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, αντί αυτού αυξήσατε τους μαθητές στους 27 ανά τάξη.

Μπορούσατε να πάρετε μέτρα για τα ΜΜΜ. Αλλά εσείς απαντήσατε με κυνισμό: “τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι Μέσα Μαζικής Μεταφοράς” είπατε κ. πρωθυπουργέ κι ο κόσμος είναι στιβαγμένος σαν την σαρδέλα σε αυτά».

«Αντί να πάρετε τα αναγκαία μέτρα εννιά μήνες τώρα, επιλέγετε να πορεύεστε με σημαία την ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Στον προϋπολογισμό υπάρχουν 12 επιπρόσθετες μειώσεις φόρων

Peristeri News

Σήμερα και αύριο οι εκλογές συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός το 2027

Peristeri News

Leave a Comment