PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορινθία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά



Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στην Στιμάγκα Κορινθίας.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, επιχειρούσαν όλο το βράδυ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες, περιμετρικά της χαράδρας στην Στιμάγκα Κορινθίας. Αυτή την ώρα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο.

Όπως ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του στα social media o υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, «Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά εστίες που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης». Σημειώνεται πως στην προσπάθεια κατάσβεσης των τελευταίων διάσπαρτων εστιών περιμετρικά της χαράδρας, νωρίς το πρωί σήμερα υπήρξε και συνδρομή εναερίων μέσων με ρίψεις νερού από αέρος.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τη φωτιά περιμετρικά της χαράδρας, υπήρξαν ζημιές σε καλλιέργειες όπως αμπέλια και σταφίδες. Παράλληλα, στο σημείο σήμερα θα παραμείνουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα 152 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 50 οχήματα ενώ περιοδικά επιχείρησαν 22 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 14 αεροπλάνα και 8 ελικόπτερα. Τέλος, σημειώνεται πως συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αποχή δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων

Peristeri News

Μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα η μείωση των γεννήσεων

Peristeri News

Έρευνα ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμά τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment