PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κίνδυνος πυρκαγιών: Στο «κόκκινο» η μισή Ελλάδα μέχρι Δεκαπενταύγουστο



Δύσκολη αναμένεται να είναι η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου στο μέτωπο της πυροπροστασίας, με τις αρχές να κρούουν καμπανάκι κιινδύνου για τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Συνεδρίασε η επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συνεδρίαση της επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια η σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, προειδοποίησε πως «από αύριο Κυριακή, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, θα επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Εκρηκτικό κοκτέιλ ισχυρών ανέμων και ξηρασίας

«Θα έχουμε συνδυασμό ισχυρότατων ανέμων 6, 7 και με ριπές 8 Μποφόρ. Ανομβρία και ξηρασία και γι’ αυτό τον λόγο, η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται “στο κόκκινο”, όπως φαίνεται και στον χάρτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας είπε πως έχει ζητήσει «να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα, που αφορούν τον Στρατό, την Αστυνομία, τους εθελοντές, την Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Κάλεσε παράλληα «το σύνολο των συμπολιτών μας να είναι σε εγρήγορση και να επιδείξουν τεράστια υπευθυνότητα, γιατί θα έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα».

Σε ποιες περιοχές προβλέπεται αύριο ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψη Κινδύνου, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο Κυριακή 11/8 σε: Αττική, κεντρική & νότια Εύβοια, Αργολίδα, περιοχές της Βοιωτίας και της Κορινθίας, Κρήτη. Παράλληλα, πολύ υψηλός και υψηλός κίνδυνος προβλέπεται στο σύνολο της νησιωτικής χώρας και σε πολλές περιοχές της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στη φυλακή 2 γιατροί και 3 φαρμακοποιοί για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ορτύκια με σαλμονέλα

Peristeri News

Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς και 4 συλλήψεις

Peristeri News

Leave a Comment