Ελαφρύ, γρήγορο, αφράτο, σοκολατένιο και λιγότερο παχυντικό.
Υλικά:
- 3 κούπες αλεύρι φαρίνα
- 6 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 10 κουταλιές λάδι (ελαιόλαδο)
- 2 κουταλιές ξύδι
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 κούπες τσαγιού νερό
- 1/2 φλυτζανάκι κονιάκ
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλέυρι μαζί με το κακάο.
- Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθετουμε το αλεύρι.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόραμ κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 γαι 40 λεπτά
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε .
- Το πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη.
Συμβουλές