Oριστικά τέλος στη χορήγηση επιδομάτων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, των οποίων το ετήσιο εισόδημα ξεπερνά τα 55.000 ευρώ, βάζει νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.
Oριστικά τέλος στη χορήγηση επιδομάτων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, των οποίων το ετήσιο εισόδημα ξεπερνά τα 55.000 ευρώ, βάζει νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.
Κατά τη συζήτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο Ανδρέας Λοβέρδος προσέθεσε πως από το 4ο παιδί και πάνω, το πλαφόν του εισοδήματος αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ (για κάθε παιδί). Για παράδειγμα, οικογένεια με 5 παιδιά θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ, για να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας καθησύχασε τους νοσηλευτές, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να ανησυχούν» σε σχέση με την εργασιακή εφεδρεία, τονίζοντας «δώσαμε μάχη για να προσληφθούν (…), να προσληφθεί νέο αίμα, και δεν πρόκειται να τους διώξουμε».
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες των κ.κ. Λοβέρδου και Γιαννόπουλου για προμηθεύτριες εταιρείες νοσοκομείων που έχουν σταματήσει να παράσχουν φάρμακα και υλικά, επειδή δεν έχουν πληρωθεί.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κατήγγειλε πως γνωστή φαρμακοβιομηχανία και ο Ελβετός διευθύνων σύμβουλός της, όπως είπε, έχουν θέσει σε ομηρία όλη την κοινωνική ομάδα που πάσχει από νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς η εταιρεία του έχει το μονοπώλιο στην αγορά.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε πως συντάσσεται μαζί του στην ανάγκη να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, κατήγγειλε από την πλευρά του ότι εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη σταμάτησε και εκείνη να προμηθεύει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, επειδή της οφείλονται χρήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς των οποίων η καρδιά στηρίζεται μηχανικά.