Γρήγορη, εύγευστη και χορταστική καροτόσουπα, τέλεια για βραδάκι.
Υλικά:
- λίγο βιτάμ
- 1 μικρό κρεμμύδι
- μισό ποτηράκι άσπρο κρασί
- 4-5 καρότα
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ ή (καλύτερα σκληρό) αλεύρι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Εκτέλεση:
- Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζετε το κρεμμύδι να ξανθύνει με το βιτάμ.
- Το σβήνετε με το κρασί και αφού το αφήσετε λίγο να εξατμιστεί προσθέτετε τα καρότα, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και λίγο νερό. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να βράσει για 15΄-20′ (καλύτερα τα καρότα να ‘κρατάνε’ λίγο).
- Στο μεταξύ βάζετε το περισσότερο από το γάλα να ζεσταθεί.
- Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ’ ένα μπολάκι και εκεί διαλύετε το κορν φλάουρ. Σιγά-σιγά προσθέτετε σ’αυτό λίγες κουταλιές από το ζεστό γάλα.
- Βάζετε το ζεστό γάλα μαζί με το διαλυμμένο κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι σας, το ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει λίγο σε χαμηλή φωτιά (λίγη προσοχή και ανακάτεμα για να μη μας πιάσει).
- Περνάτε το μείγμα από το μπλέντερ (ή μούλτι)
Λίγα μυστικά ακόμα