Καλαμαράκια λεμονάτα για τη νηστεία και όχι μόνο!
Υλικά
2 καλαμάρια ολόκληρα καθαρισμένα
5 μέτριες πατάτες
χυμός από ένα λεμόνι
λίγο αλάτι
πιπέρι
κρεμμυδάκι φρέσκο
μαϊντανός
άνηθος
λάδι
Εκτέλεση
– Πλένουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε κομμάτια όχι απαραίτητα σε λωρίδες
– Τσιγαρίζουμε στο λάδι, σε ρηχή κατσαρόλα, το κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο, μετά το καλαμάρι
– Το αφήνουμε 5 λεπτά να βρασει-τσιγαριστεί και μετά προσθέτουμε λίγο νεράκι να σκεπάσει τα καλαμάρια και το αφήνουμε να βράσει 10-15 λεπτά να μαλακώσουν τα καλαμάρια
– Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
– Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα βάζοντας και άλλο νερό να τις σκεπάσει
– Αφήνουμε να βράσει έως ότου βράσουν και οι πατάτες
Tip
Εάν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο δεμένη αφήνετε να εξατμιστεί αρκετά το νερό και να ανακατεύετε ανά συχνά διαστήματα.