Ο καγιανάς είναι μια αγαπημένη, καλοκαιρινή, οικονομική, εύκολη συνταγή με μόνο δυο υλικά!
Υλικά (Για 4 άτομα)
6 αυγά
6 ντομάτες ώριμες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
– Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
– Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τις τριμένες ντομάτες.
– Βράζουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους, ανακατεύοντας που και που να μην μας κολλήσουν.
– Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, βάζοντας αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.
– Όταν οι ντομάτες πιούν τα υγρά τους ρίχνετε τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν με την ντομάτα και σφίξουν, ανάλογα με την ορεξή σας.
Tips
– Σερβίρετε σε πιατέλα ή ξεχωριστά πιάτα με ψωμί
– Όταν βγει από την φωτιά μπορούμε να ρίξουμε και τριμμένη φέτα.
– Ο καγιανάς είναι νόστιμος και κρύος, κυρίως το καλοκαίρι σαν ορεκτικό με άσπρο κρασάκι.