PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις από κάθε κατεύθυνση για παραίτηση του Τζο Μπάιντεν



Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία με πολλούς Δημοκρατικούς να τον καλούν να κατέβει από την κούρσα της διεκδίκησης για την προεδρία των ΗΠΑ.

Μάλιστα, κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών εκτιμούν ότι η πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει εν τέλει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το πρακτορείο Axios.

Γιατί αυτό έχει σημασία: Ο 81χρονος πρόεδρος, που βρίσκεται απομονωμένος «χτυπημένος» από τον κοροοϊό, παραμένει δημοσίως «χωμένος στο έδαφος», γράφει το Axios. Αλλά ιδιωτικά έχει παραιτηθεί από την αυξανόμενη πίεση, τις κακές δημοσκοπήσεις και τον αφόρητο έλεγχο που καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της εκστρατείας του, όπως αποκαλύπτουν οι Δημοκρατικοί στο πρακτορείο.

Στο παρασκήνιο: Οι κορυφαίοι ηγέτες του κόμματός του, οι φίλοι του και οι βασικοί δωρητές του πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κερδίσει, ότι δεν μπορεί να αλλάξει τις δημόσιες αντιλήψεις για την ηλικία και την οξύτητά του και ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλειοψηφίες στο Κογκρέσο.

Αν ο Μπάιντεν παραμείνει τελικά, τότε ο Ντόναλντ Τραμπ ίσως να σαρώσει στις επερχόμενες εκλογές και να εξαφανίσει την κληρονομιά του Μπάιντεν και τις ελπίδες των Δημοκρατικών τον Νοέμβριο.

Η πίεση να αποχωρήσει από την υποψηφιότητα έχει αυξηθεί, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Οι Δημοκρατικοί αναμένουν πλήρως ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων θα δείξουν μια πιθανή συντριβή.

«Η επιλογή του είναι να γίνει ένας από τους ήρωες της ιστορίας ή να είναι σίγουρος για το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει ποτέ προεδρική βιβλιοθήκη Μπάιντεν», δήλωσε στο Axios ένας από τους στενούς φίλους του προέδρου. «Προσεύχομαι να κάνει το σωστό. Οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση».

Η χθεσινή δημοσκόπηση του AP, σύμφωνα με την οποία σχεδόν τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών επιθυμούν την απόσυρση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, έκανε θραύση στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο.

Μια πανικόβλητη εκστρατεία πίεσης σφυροκοπά τον Μπάιντεν. Είναι αδυσώπητη – και συντονισμένη.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ είπε στον Μπάιντεν, το Σάββατο (13.07.2024) – την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ – ότι θα ήταν καλύτερο να αποσυρθεί. Οι Δημοκρατικοί στο Καπιτώλιο θέλουν να αποχωρήσει και ανησυχούν ότι θα χάσουν κερδισμένες έδρες αν δεν το κάνουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μισέλ Μπαρνιέ

Peristeri News

Ο Μαδούρο μεταφέρει τα Χριστούγεννα τον Οκτώβριο

Peristeri News

Νεκρό ηγετικό μέλος της μαφίας στο Μιλάνο

Peristeri News

Leave a Comment