PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ηγέτης Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου οι επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο



Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, παραχωρεί αυτή την ώρα ομιλία με αφορμή τις εκρήξεις σε βομβητές και walkie talkie, την ώρα που η αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποιεί νέες επιδρομές σε στόχους της οργάνωσης στον Λίβανο.

Ο Νασράλα,σύμφωνα με το BBC, αποκαλεί τις επιθέσεις μέσω των συσκευών «κήρυξη πολέμου», ενώ κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ που, όπως λέει, δεν έδωσε καμία σημασία στις αθώες ζωές και στις ζωές των παιδιών. Περίπου 4.000 συσκευές έγιναν στόχος, πρόσθεσε.

Ορισμένοι από τους νεκρούς δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στα επίσημα στοιχεία, είπε επίσης ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. Την ίδια ώρα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σπάνε το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βηρυτό, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλη ηχητική όχληση.

«Πρόκειται για καθαρή τρομοκρατία. Θα τα ονομάσουμε σφαγή της Τρίτης και σφαγή της Τετάρτης. Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου ή τουλάχιστον για κήρυξη πολέμου», είπε επίσης.

«Ο Θεός είναι φιλεύσπλαχνος και απέτρεψε περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς. Ορισμένοι βομβητές ήταν εκτός λειτουργίας ή απενεργοποιημένοι. Ορισμένοι δεν είχαν διατεθεί και παρέμεναν ακόμη στην αποθήκη», συμπλήρωσε.

Ο Νασράλα λέει ότι τις δύο τελευταίες ημέρες, το Ισραήλ προσπάθησε να σκοτώσει 5.000 άτομα μέσα σε δύο λεπτά και ότι οι εκρήξεις ήταν πρωτοφανείς στην ιστορία τόσο του Λιβάνου όσο και του κόσμου.

«Στο όνομα όλων εκείνων που έχασαν μάρτυρες, που τραυματίστηκαν, στο όνομα όλων εκείνων που πολέμησαν στο όνομα της Γάζας, λέμε στον Νετανιάχου και στον Γκαλάντ, στον εχθρό, ότι το μέτωπο του Λιβάνου δεν θα σταματήσει πριν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα», είπε επίσης ο ηγέτης της Χεζμπολάχ και συνέχισε:

«Η αντίσταση στο Λίβανο δεν θα σταματήσει να στηρίζει το λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης».

Ισραήλ: «Στόχος να υποβαθμίσουμε τις τρομοκρατικές δυνατότητες και υποδομές της Χεζμπολάχ»

Σε ανακοίνωσή τους, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ αναφέρουν ότι εργάζονται για να «υποβαθμίσουν» τις «τρομοκρατικές δυνατότητες και υποδομές» της Χεζμπολάχ.

«Για δεκαετίες, η Χεζμπολάχ έχει εξοπλίσει τα σπίτια των πολιτών, έχει σκάψει σήραγγες κάτω από αυτά και έχει χρησιμοποιήσει τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες – έχοντας μετατρέψει τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στόχος της, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι «να φέρει ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ, ώστε να καταστεί δυνατή η επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους και να επιτευχθούν οι πολεμικοί στόχοι».

Πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αεροπορικές επιδρομές σε εξέλιξη στο Λίβανο.

Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από τις εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 και πλέον τραυματίστηκαν στο νέο κύμα εκρήξεων συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ χθες Τετάρτη στον Λίβανο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Βηρυτό, την επομένη των πολύνεκρων εκρήξεων βομβητών, χρησιμοποιούμενων επίσης από μέλη του κινήματος που πρόσκειται στο Ιράν.

«Το κύμα εκρήξεων που προκάλεσε ο εχθρός σε γουόκι-τόκι (…) σκότωσε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 450», ενημέρωσε το υπουργείο με ανακοίνωσή του.

Τουλάχιστον η μία από τις χθεσινές εκρήξεις έγινε κοντά σε μια κηδεία που είχε οργανώσει η Χεζμπολάχ για τα θύματα της Τρίτης, όταν χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιούσε η οργάνωση εξερράγησαν σε όλη τη χώρα και τραυμάτισαν πολλούς μαχητές της.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν στα νότια προάστια της Βηρυτού είδε μέλη της Χεζμπολάχ να βγάζουν βιαστικά τις μπαταρίες από τους φορητούς ασυρμάτους που είχαν μαζί τους και δεν είχαν εκραγεί και να τις πετούν σε μεταλλικά βαρέλια.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι ανταποκρίθηκε με 30 ασθενοφόρα σε εκρήξεις που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές, όπως στον νότιο Λίβανο και την Κοιλάδα Μπεκάα.

Οι ασύρματοι είχαν αγοραστεί από τη Χεζμπολάχ πριν από πέντε μήνες, περίπου την ίδια περίοδο που η οργάνωση αγόρασε και τους βομβητές, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Βενεζουέλα: Νόμιμος πρόεδρος ο αυτοεξόριστος Εντμούντο Ουρούτια λέει το ευρωκοινοβούλιο

Peristeri News

Χάος στη βόρεια Ιταλία λόγω της κακοκαιρίας

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στην Πράγα με τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment