Αν κι όταν γεννήθηκε οι επιστήμονες της έδιναν πιθανότητες επιβίωσης μόνο έξι ημέρες, ωστόσο ο Φρανκ και Λούι, η γάτα με τα δύο πρόσωπα, δύο στόματα, δύο μύτες και τρία μάτια μετρά δώδεκα μήνες ζωής και μία καταχώρηση στο βιβλίο Γκίνες.
Η γάτα που ακούει στο όνομα Φρανκ και Λούι γεννήθηκε με δύο πρόσωπα, δύο στόματα, δύο μύτες, τρία μάτια – και πολλές αμφιβολίες για την ικανότητά της να επιβιώσει.
Δώδεκα χρόνια μετά τη γέννησή του ο Φράνκ και Λούι έχει διαψεύσει τους επιστήμονες που δίνουν στα ζώα με αυτή τη γενετική ανωμαλία μία έως έξι μέρες ζωής και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως το μακροβιότερο μέλος των γατών του Ιανού, που πήραν το όνομά τους από το διπρόσωπο θεό των Ρωμαίων.
Τον Φρανκ και Λούι έσωσε από την ευθανασία η Μάρτυ Στήβενς, εργαζόμενη εκείνη την περίοδο στην κτηνιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Ταφτς.
Οι γάτες του Ιανού δεν επιβιώνουν σχεδόν ποτέ καθώς αντιμετωπίζουν εκ γενετής προβλήματα, όπως το λυκόστομα που καθιστά αδύνατο το θηλασμό με συνέπεια να πεθαίνουν από την πείνα η να καταλήγει γάλα στους πνεύμονές τους και να παθαίνουν πνευμονία.
Η Στήβενς τάιζε τον Φρανκ και Λούι με ειδικές σύριγγες για τρεις μήνες και συνέβαλε καθοριστικά στην επιβίωση του ζώου, αλλά και στο γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα φιλικό με τους ανθρώπους.
Τα δύο πρόσωπα της γάτας διατηρούν μια περίπλοκη σχέση μεταξύ τους. Λειτουργούν και οι δύο μύτες, αλλά το ένα στόμα έχει χαμηλότερο σαγόνι και δεν συνδέεται με τον οισοφάγο.
Τέλος, το ζώο βλέπει με τα δύο από τα τρία μάτια του, ενώ το τυφλό μεσαίο μάτι παραμένει μονίμως ανοιχτό.