PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Περιφέρεια Αττικής εξοπλίζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δήμου Περιστερίου



Λίγες ώρες πριν την απόσυρση της υποψηφιότητας του για Περιφερειάρχης Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε μια ακόμα συμφωνία με τον Δήμο Περιστερίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ με τον Δήμο Περιστερίου γίνεται πιο στενή και ολοκληρωμένη στην προώθηση του νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης προβλέπει τον εξοπλισμό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης με έξι μεγάλα αυτοσυμπιεζόμενα απορριμματοκιβώτια για την συλλογή και επεξεργασία ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και την δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) στο Περιστέρι.

blank

Η σχετική προγραμματική σύμβαση του έργου υπεγράφη παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Περιστερίου Α. Παχατουρίδη, από τον Πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ Β. Κόκκαλη και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Μ. Τσιώτα. Στην υπογραφή παραβρέθηκε επίσης ο Δ/ντης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ Κ. Μνηματίδης.

Σε ότι αφορά στην Μονάδα Επεξεργασίας των Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) που παράγονται εντός των ορίων του Δήμου, θα είναι δυναμικότητας 30.000 τόνων ετησίως, ενώ όλες οι δαπάνες για την αγορά του οικοπέδου, την προμήθεια των απορριμματοκιβωτίων, καθώς και την κατασκευή, τη λειτουργία και συντήρηση της ΜΕΒΑ θα καλυφθούν από τον ΕΔΣΝΑ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι εικοσαετής και μπορεί να παραταθεί για δέκα (10) ακόμα έτη.

«Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να μεγιστοποιήσουμε τις επιδόσεις του συστήματος Διαλογής στην Πηγή των Αποβλήτων, αυξάνοντας έως και 40% το ποσοστό ανακύκλωσης, εξοικονομώντας πολύτιμους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς πόρους , εναρμονίζοντας πλήρως την δράση μας προς την κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ανοίγουμε τους δρόμους για ακόμη υψηλότερους στόχους στον τομέα ανακύκλωσης. Ακόμη ένα έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με το οποίο μαζί με το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δήμου μας, αναδεικνύουμε τα οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και γενικότερα την σημασία της αειφόρου ανάπτυξης στην κοινωνία μας», επισήμανε ο κ. Παχατουρίδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δήμος Περιστερίου: Εθελοντική αιμοδοσία στις 25 Σεπτεμβρίου 2024

Peristeri News

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Δημιουργικά Εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (23η)

Peristeri News

Leave a Comment