PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε τις ψήφους για το χρίσμα των Δημοκρατικών



Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ και η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα διεκδικήσει το αξίωμα.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών ανακοίνωσε ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, έχει εξασφαλίσει επαρκείς ψήφους για να λάβει το χρίσμα του κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με τον Τζέιμι Χάρισον, αν και η διαδικτυακή ψηφοφορία των αντιπροσώπων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, η Κάμαλα Χάρις έχει ήδη ξεπεράσει σε ψήφους το απαιτούμενο όριο.

Η ίδια δήλωσε αμέσως ότι αισθάνεται «τιμή» που ξεπέρασε αυτό το όριο από σήμερα, προσθέτοντας ότι θα αποδεχτεί επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου.

«Είναι τιμή μου που είμαι η υποψήφια των Δημοκρατικών. Θα αποδεχθώ αυτή την τιμή την επόμενη εβδομάδα» έγραψε σε ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter).

 

 

Η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να συναντηθεί το Σαββατοκύριακο με τους πιθανούς συνυποψηφίους της ώστε να κάνει την οριστική επιλογή της μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, Τζος Σαπίρο, τον γερουσιαστή Μαρκ Κέλι, τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλς, τον κυβερνήτη του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ, τον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ και τον κυβερνήτη του Ιλινόι Τζ.Μπ. Πρίτζκερ.

Η Χάρις αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο μέχρι την Δευτέρα και να εμφανιστεί μαζί του την Τρίτη στη Φιλαδέλφεια. Το επιτελείο της ετοιμάζει επίσης μια ανακοίνωση σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με το νέο «δίδυμο» του Δημοκρατικού κόμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Ισραήλ βομβάρδισε 100 βάσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Peristeri News

Βενεζουέλα: Νόμιμος πρόεδρος ο αυτοεξόριστος Εντμούντο Ουρούτια λέει το ευρωκοινοβούλιο

Peristeri News

Ηγέτης Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου οι επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Peristeri News

Leave a Comment