PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Η Apple ετοιμάζεται να χρησιμοποιεί οθόνες OLED για τα iPhone SE



Η Apple φέρεται να ετοιμάζεται να λανσάρει το iPhone SE τέταρτης γενιάς στις αρχές του επόμενου έτους, φέρνοντας για πρώτη φορά την τεχνολογία οθόνης OLED σε αυτή τη σειρά. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το τέλος των οθονών LCD για όλα τα μοντέλα iPhone, καθιστώντας τις οθόνες OLED το νέο πρότυπο.

Σύμφωνα με τη Nikkei Asia, η απόφαση της Apple να απομακρυνθεί από τις οθόνες LCD αφήνει εκτός εφοδιαστικής αλυσίδας δύο μεγάλους Ιάπωνες κατασκευαστές, την Japan Display (JDI) και τη Sharp. Από το 2017, όταν το iPhone X εισήγαγε για πρώτη φορά τις οθόνες OLED, η Apple προχώρησε σταδιακά σε αντικατάσταση των LCD στα high-end μοντέλα της, μεταβάλλοντας δραματικά το τοπίο για τους προμηθευτές.

Η αλλαγή αυτή έχει ήδη επηρεάσει σημαντικά τους προμηθευτές LCD της Apple. Το 2015, η JDI και η Sharp παρείχαν περίπου 200 εκατομμύρια οθόνες LCD ετησίως, ενώ το 2023 ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί σε μόλις 20 εκατομμύρια.

Η Apple έχει ήδη ξεκινήσει να τοποθετεί παραγγελίες για τις OLED οθόνες του iPhone SE 4 από την κινεζική BOE Technology Group και την κορεατική LG Display. Με την ενσωμάτωση της OLED στο επερχόμενο iPhone SE, η εταιρεία ολοκληρώνει τη μετάβασή της στην τεχνολογία αυτή για όλα τα μοντέλα iPhone. Αυτή η στρατηγική όχι μόνο αναδεικνύει τη δέσμευση της Apple στην καινοτομία, αλλά και την άνοδο της τεχνολογίας OLED ως το νέο στάνταρ στη βιομηχανία των smartphone.

Οι οθόνες OLED αλλάζουν τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα smartphone μας, προσφέροντας καλύτερη αντίθεση, υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, πιο λεπτό σχεδιασμό και ταχύτερους χρόνους απόκρισης, στοιχεία που τις καθιστούν αγαπημένη επιλογή για τους κατασκευαστές.

Οι προμηθευτές της Apple αναμένεται να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή του iPhone SE 4 τον Οκτώβριο, με μια πιθανή κυκλοφορία τον Ιανουάριο του 2025. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε το νέο μοντέλο να λανσάρεται τον Μάρτιο του 2025, όπως συνέβη με τα προηγούμενα μοντέλα SE.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Η Google ξεκινά διαγραφές λογαριασμών Gmail

Peristeri News

Τα κινητά συλλέγουν δεδομένα μέσω μικροφώνου για διαφημίσεις

Peristeri News

Εξοπλισμός για δημιουργούς περιεχομένου: Τι πρέπει να έχω

Peristeri News

Leave a Comment