PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η 1η τάξη του 3ου Δημοτικού σχολείου Περιστερίου εκπέμπει SOS



Δεν έχουν περάσει λίγες εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κατάσταση στο 3ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

Συγκεκριμένα, στην 1η Δημοτικού, μια τάξη με 24 μαθητές, τα προβλήματα είναι πολλά.

Όπως μαρτυρούν τα παιδιά και επιβεβαιώνουν και οι δασκάλες:

• Ενώ στην τάξη είναι πολλά τα παιδάκια που έχουν μαθησιακές κ όχι μόνο δυσκολίες, είναι μόνο μία η δασκάλα παράλληλης στήριξης για τους μαθητές που χρειάζονται υποστήριξη για όλη την ώρα του προγράμματος. Αυτό δυσκολεύει όχι μόνο τους μαθητές που χρειάζονται βοήθεια, αλλά όλο το τμήμα που δύσκολα βρίσκει τους ρυθμούς του.

• Σε μια τόσο πολυπληθή και ιδιαίτερη τάξη, τα περιστατικά συγκρούσεων μεταξύ των μαθητών είναι πολλά και συνεχώς αυξάνονται. Αρκετά παιδιά γυρίζουν σπίτι τους χτυπημένα και φοβισμένα. Στην ευαίσθητη ηλικία των 6 ετών και της εισαγωγής στο Δημοτικό, είναι ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση και όχι να αφήσουμε να γίνουν τα χειρότερα.

• Αξίζει να σημειωθεί πως η αίθουσα διδασκαλίας είναι μικρότερη από τα προβλεπόμενα τετραγωνικά ανά μαθητή, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Αν προσθέσουμε το ότι για το μάθημα πληροφορικής στριμώχνονται 24 μαθητές σε αίθουσα/πρώην αποθήκη 9 θέσεων υπολογιστών, θα θέλαμε να μάθουμε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν πχ σε ένα σεισμό τα πρωτάκια πανικοβληθούν και γίνει κάποιο ατύχημα.

• Τέλος αρκετοί γονείς είχαν αιτηθεί να εγγραφούν τα παιδιά τους στο σχολείο και τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν. Ο λόγος προφανής, αφού λόγω συγχωνεύσεων η οδηγία του υπουργείου είναι όλες οι τάξεις να φτάσουν στο όριο των 25 μαθητών.

Επίσκεψη των γονέων στην Πρωτοβάθμια διεύθυνση

Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη οι γονείς βρέθηκαν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συναντήθηκαν με το διευθυντή της υπηρεσίας κ. Ιωάννη Κάππο.

blank

Ο κ. Κάππος όχι μόνο δεν έδωσε καμία λύση επικαλούμενος νόμους και εγκυκλίους, αλλά μετέθετε διαρκώς τις ευθύνες του αλλού.

Συγκεκριμένα για το θέμα της ασφάλειας των παιδιών στην αίθουσα και για τις δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία είπε υπεύθυνη είναι η δασκάλα, για το ότι είναι παράνομο να βρίσκονται 24 μαθητές σε μια μικρή αίθουσα μας είπε υπεύθυνη είναι η διευθύντρια και ο Δήμος, και για το ότι απέρριψε 9 μαθητές της γειτονιάς να εγγραφούν στην 1η τάξη είπε φταίει το ίδιο το σχολείο που τον Μάρτιο (!!) δεν είχε ελεύθερη αίθουσα.

Όταν του τόνισαν ότι από 01/09/24 υπάρχει κενή αίθουσα κ είχε επίσημα ενημερωθεί, μας είπε ότι τώρα είναι αργά και το τμήμα δεν σπάει λόγω των νέων νόμων περί συγχωνεύσεων.

Η απόφαση των γονέων

Ενημερώνουμε το διευθυντή της Πρωτοβάθμιας κ. Ιωάννη Κάππο, τον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη καθώς και κάθε αρμόδιο που επιλέγει να μην δίνει λύση πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να κερδίσουμε τα αυτονόητα. Για οποιοδήποτε ατύχημα η απόλυτη ευθύνη βρίσκεται στα χέρια τους.

Τι ζητούν οι γονείς για τα παιδιά τους;

Απαιτούμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο τους και να επιστρέφουν σπίτι τους ασφαλή και χαρούμενα.

Θέλουμε να μορφώνονται και να κερδίζουν γνώσεις σε φυσιολογικούς ρυθμούς και όχι να αφεθούν στην τύχη τους.

Για το καλό των παιδιών μας, ζητάμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας

1. Να στείλει άμεσα στην τάξη μας 2η δασκάλα παράλληλης στήριξης που θα αναλάβει να βοηθήσει τα παιδιά που το δικαιούνται σε όλη την έκταση του προγράμματος.

2. Να στείλει στο σχολείο μας ακόμα μια εκπαιδευτικό ώστε να σπάσει η τάξη της 1ης Δημοτικού σε 2 τμήματα για να μπορέσει το μάθημα να γίνεται κανονικά και με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ο κόσμος πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών

Peristeri News

Περιστέρι: Βρήκαν ναρκωτικά και όπλο κρυμμένα σε αυτοκίνητο

Peristeri News

Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Γιώργος Λιάγκας

Peristeri News

Leave a Comment