Πιο νόστιμος και από το γύρο απ’εξω για να τους ξετρελάνετε όλους και χωρίς να ξοδευτείτε!
Υλικά:
- 1 κιλό κοτόπουλο κρέας καθαρό (στήθος και πόδια)
- 6-8 σκελίδες σκόρδο
- λίγη πάπρικα (για χρώμα)
- το ζουμί από 1-2 κρεμμύδια τριμμένα (απαραίτητο)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ρίγανη
- λίγο δυόσμο ξερό
- λίγη κανέλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- μπαχάρι τριμμένο
- σουμάκι (προαιρετικό)
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Κόψτε το κοτόπουλο σε πολύ μικρές φέτες. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το ζωμό από τα κρεμμύδια (εγώ βάζω και τα τριμμένα κρεμμύδια). Ανακατέψτε καλά.
- Αναμιγνύετε όλα τα στεγνά μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα ρίχνετε όλα μαζί πάνω από το κοτόπουλο. Τα σκεπάζετε στο ψυγείο για 4-8 ώρες και ανακατεύετε κάπου-κάπου.
- Ψήνετε στο γκριλ σε πολύ δυνατή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδοκοκκινίσει παντού.
- Σερβίρεται σε πίττες με τζατζίκι και ντομάτα.