Εμφανίσιμο και με ωραία γεύση!
Εμφανίσιμο και με ωραία γεύση!
Υλικά
2 Φλιτζάνια πολτό καρπουζιού δίχως τα κουκούτσια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζελατίνα, που μούσκεψε 5 λεπτά στο κρύο νερό, τα προσθέτουμε όλα στο πολτό των φρούτων και τα χτυπάμε στο μίξερ δυνατά επί 5 λεπτά.
Παγώνουμε στην κατάψυξη, μετά από μια ώρα το ξαναχτυπάμε και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε με χοντρά καλαμάκια!
Ακριβώς το ίδιο κάνουμε και με πολτό ροδάκινου για γρανίτα ροδάκινο.
Tips:
Το καρπούζι θέλει προσεκτικό καθάρισμα από τα μεγάλα κουκούτσια και για τα μικρά το περνάμε από το τρυπητό.
Οι γρανίτες μπορούν να γίνουν και στην παγωτομηχανή.