PeristeriNews.gr
Συνταγές

Γιουβέτσι χταπόδι



Απίθανος και πολύ γευστικός τρόπος να μαγειρέψετε το χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα (νηστίσιμη συνταγή).

Υλικά (για 6 άτομα)

1 χταπόδι 1800 γρ.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Μισό φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. κριθαράκι ψιλό
2 ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε κυβάκια
Μισό φλ. ούζο
1 φλ. από τον ζωμό του χταποδιού
1 ξυλάκι κανέλα
Μαϊντανό και άνηθο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

– Αφήνουμε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε
τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε με το καπάκι της.

– Αφήνουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

– Το σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό.

– Αφαιρούμε το δόντι και κόβουμε τα πλοκάμια σε φετάκια. Κόβουμε την κουκούλα στη μέση, την πλένουμε προσεκτικά να φύγει η άμμος και την ψιλοκόβουμε.

– Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέσα σε μία γάστρα ή κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο.

– Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί από το λάδι.

– Προσθέτουμε το χταπόδι, φέρνουμε μια δυο βόλτες και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

– Προσθέτουμε τον ζωμό του χταποδιού, την κανέλα, τον μαϊντανό, τον άνηθο και την ντομάτα.

– Βάζουμε στο φαγητό 6 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε στον φούρνο χωρίς καπάκι στους 200 °C για 35 – 40 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μια δυο φορές με μία ξύλινη κουτάλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment