PeristeriNews.gr
Συνταγές

Γιουβαρλάκια



Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για χειμώνα και καλοκαίρι για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά (για 6 άτομα)

750 γρ. κιμά
1/2 φλ. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. για το μίγμα
1 φλ. ρύζι
1/2 φλ. ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
3 αβγά
2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

– Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ένα ασπράδι από τα αβγά, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

– Τα ζυμώνουμε καλά. Τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

– Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν.

– Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, προσεκτικά χωρίς να τα διαλύσουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 45 λεπτά.

– Σε ένα μπωλ κτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγες κουταλιές απο το ζουμί της σούπας.

– Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην σούπα και ανακινούμε ζωηρά για να μην κόψει το αυγολέμονο.

– Κατεβάζουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment