PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γιατί η Κίνα έμεινε ανεπηρέαστη από το παγκόσμιο κύμα του ψηφιακού μπλακ άουτ



Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή αντιμέτωπες με μια διακοπή των λειτουργικών συστημάτων τους, που επηρέασε πέρα από συναλλαγές και μετακινήσεις και μεταφορές σε παγκόσμιο επίπεδο, η Κίνα πέρασε ένα μάλλον ήρεμο Σαββατοκύριακο, ανεπηρέαστη σε μεγάλο βαθμό.

Το τεραστίων διαστάσεων πρόβλημα προέκυψε από μια ενημέρωση λογισμικού ηλεκτρονικών συσκευών με Windows από την αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της σε πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες, εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης και ενέργειας στον κόσμο.

Ο αντίκτυπος του περιστατικού της Παρασκευής στην Κίνα ήταν πολύ μικρός, χωρίς σχεδόν καμία επίπτωση στην δημόσια ζωή, ανέφεραν ειδικοί στην πληροφορική.

Όπως δήλωσε ο Γκάο Φενγκ, ανώτερο στέλεχος της συμβουλευτικής εταιρείας Gartner στο Πεκίνο «μόνο ορισμένες ξένες εταιρείες στην Κίνα επηρεάστηκαν, καθώς οι τοπικές κινεζικές εταιρείες βασικά δεν χρησιμοποιούν προϊόντα CrowdStrike», επισημαίνοντας ότι «οι πελάτες της εταιρείας αυτής συγκεντρώνονται κυρίως στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Τα προϊόντα της Microsoft χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα, για παράδειγμα, τα Windows πέρυσι βρίσκονταν εγκατεστημένα στο 87% των προσωπικών υπολογιστών που πουλήθηκαν στην χώρα, ένα ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το μερίδιο 79% των Windows στον υπόλοιπο κόσμο κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων της αγοράς υψηλής τεχνολογίας Canalys.

Εντούτοις, οι κινεζικές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν το CrowdStrike, αφού οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας τα τελευταία χρόνια ενθαρρύνουν τις εταιρείες των χωρών τους να χρησιμοποιούν εγχώρια τεχνολογία και να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε τοπικό επίπεδο για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Εκτός από αυτό, ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια υπογραμμίζουν ότι άλλος ένας βασικός λόγος για τη μηδαμινή σχεδόν εξάπλωση του CrowdStrike στον ασιατικό γίγαντα είναι ότι πολλές από τις απειλές για τις οποίες έχει σχεδιαστεί αυτό το προϊόν ασφαλείας προέρχονται από την Κίνα.

Γι’ αυτό το λόγο, οι κινεζικές εταιρείες συνήθως χρησιμοποιούν προϊόντα ασφάλειας από τοπικές εταιρείες, όπως η Tencent ή άλλες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μισέλ Μπαρνιέ

Peristeri News

Ο Μαδούρο μεταφέρει τα Χριστούγεννα τον Οκτώβριο

Peristeri News

Νεκρό ηγετικό μέλος της μαφίας στο Μιλάνο

Peristeri News

Leave a Comment