Δροσερή, πεντανόστιμη σούπα από την Ισπανία, χωρίς μαγείρεμα!
Υλικά:
5 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
2 μέτρια αγγούρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
1 μέτρια πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη
2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ
¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια κρύο νερό
4 κουτ. γλυκού αλάτι
2 μέτρια αγγούρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
1 μέτρια πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη
2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ
¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια κρύο νερό
4 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε το αγγούρι , την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέστε ανακατεύοντας νερό, ξύδι και αλάτι.
- Πολτοποιήστε το μίγμα στο μούλτι, προσθέτοντας δύο φλιτζάνια κάθε φορά.
- Χτυπήστε το ελαιόλαδο μαζί με τον ντοματοπελτέ με ένα χτυπητήρι μέχρι να γίνει πουρές.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
- Σκεπάστε το μπολ καλά με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη.
- Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει η σούπα πολύ δροσερή.