Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Στουρνάρας: Πρωτοβουλία για τη μετοχοποίηση των «κόκκινων» δανείων



Νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετοχοποίηση των «κόκκινων» δανείων ώστε να εισέρχονται νέοι μέτοχοι στις επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Παράλληλα ενημέρωσε για το ύψος των «κόκκινων δανείων». Συνολικά τα δάνεια που έχουν δοθεί είναι 240 δισ. Εξ αυτών μη εξυπηρετούμενα θεωρούνται τα 108 δισ. δηλαδή ποσοστό 45%.

Τα στεγαστικά δάνεια αποτελούν το 41,8% των δανείων, τα καταναλωτικά το 55,3% και τα επιχειρηματικά το 44,7%.

Τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια αναλύονται ως εξής: επαγγελματικά 67,5%, μικρομεσαίων επιχειρήσεων 59,9%, μεγάλων επιχειρήσεων 29%, ναυτιλιακά 27,4%, χρηματοοικονομικά 29%.

Όσον αφορά την μετοχοποίηση των «κόκκινων» δανείων ο Γ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι δεν διαφωνούν οι θεσμοί με αυτή την κίνηση και εξήγησε ότι θα αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν μη συνεργάσιμους μετόχους.

Στην περίπτωση που μέτοχος αρνείται να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να χρηματοδοτηθεί μία επιχείρηση με «κόκκινο» δάνειο θα μπορεί να μετοχοποιηθεί το δάνειο ώστε να εισέλθει νέος μέτοχος πόυ θα έχουν βρει οι τράπεζες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Π. Μαρινάκης: Έρχεται αλλαγή του εκλογικού νόμου για Δήμους και Περιφέρειες

Peristeri News

Σ. Ζαχαράκη: 10.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Peristeri News

Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για ενοικιαστές, συνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

Peristeri News

Leave a Comment