Συνολική λύση θα επιδιώξει η ελληνική κυβέρνηση στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της 11ης και της 25ης Μαρτίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Συνολική λύση θα επιδιώξει η ελληνική κυβέρνηση στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της 11ης και της 25ης Μαρτίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση των ενημερωτικών επαφών που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους τους αρχηγούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν αυτή την εθνική, όπως την χαρακτήρισε, προσπάθεια.
Η συνολική λύση την οποία προωθεί η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απαιτείται και για την διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δουλεύει σκληρά και δημιουργικά για μια τέτοια λύση αλλά, όπως τόνισε, η λύση αυτή πρέπει να είναι και πραγματική. Εννοώντας, όπως εξήγησε, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις αγορές ούτε να φαίνεται ότι σέρνεται πίσω από αυτές.
“Δίνουμε μια μάχη, για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για τη χώρα. Και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να σταθεί η πατρίδα στα πόδια της, για να αλλάξουμε και να μην ξαναζήσει η χώρα παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις και στιγμές. Πίστη μου πάντα, ότι θα τα καταφέρουμε”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Τη δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου ως μόνη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
“Συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει, έρχονται τα χειρότερα”, τόνισε η γγ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ενώ “επιθετική πολιτική” ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.
Ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε την απόρριψη του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Να ψηφιστεί το “διαπραγματευτικό πακέτο” με την ΕΕ από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, εισηγήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.