PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φωτιά στη Σαλαμίνα σε περιοχή με διάσπαρτα σπίτια



Καλύτερη είναι η εικόνα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Σαλαμίνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ρέστη ανάμεσα στην Γαλήνη και τον Άγιο Ιωάννη.

Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, όχημα της πυροσβεστικής που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης ανετράπη κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες με τον οδηγό του να τραυματίζεται ελαφρά.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε χορτολιβαδική έκταση ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μάλιστα μήνυμα από το 112 για να είναι σε ετοιμότητα.

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 10 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Λόγω της πυρκαγιάς υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων της Λ.Ρέστη από το ύψος της οδού Γρ. Λαμπράκη έως το ύψος της οδού Γρηγορίου Έ.

 

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά που ξεκίνησε χθες από το Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία.

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας) και Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αποχή δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων

Peristeri News

Μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα η μείωση των γεννήσεων

Peristeri News

Έρευνα ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμά τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment