PeristeriNews.gr
Συνταγές

Φασολάδα γιαχνί διαφορετική



Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά:

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 κιλό μεσαία λευκά φασόλια, μουσκεμένα αποβραδίς και στραγγισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 – 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (τα φυλλαράκια μόνο) ή -1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Αφότου πάρουν μία βράση τα φασόλια μας, πετάμε το πρώτο νερό.
  2. Ζεσταίνουμε 2 – 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ζάχαρη, το σέλινο και το καρότο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο που να τα σκεπάζει.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. (Αν τα φασόλια δεν είναι πολύ βραστερά, θα συνεχίσουμε το βράσιμο για λίγη ώρα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό).
  5. Δυναμώνουμε τη φωτιά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να χυλώνει και να μην έχει πολλά ζουμιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και ρίγανη και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Συμβουλές

Αν έχετε χύτρα τα αφήνετε για 20′ με 30′ περίπου και είναι έτοιμα .

Μπορείτε να βάλετε και μισό κύβο κνορρ λαχανικών να δώσει πιο ωραία γεύση. Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό λίγο μπούκοβο, σε φλοίδες ή 1 καυτερή πιπεριά (τσίλι), ψιλοκομμένη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment