Συνήθως η Φανουρόπιτα παρασκευάζεται με επτά ή εννιά υλικά! Η παρακάτω έχει 9.
Υλικά:
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι νερό
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια γλυκού κοπαν. γαρύφαλλο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 πακέτο φαρίνα απ
λίγο αγιασμό
Εκτέλεση
– Σε μια λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το χέρι καλά προσθέτοντας σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τη σταφίδα και ζυμώνουμε το μείγμα. Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
– Ψήνουμε τη φανουρόπιτα στους 180οC, για 45′.
Σημείωση: Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 180οC.