Για το τραπέζι της Κυριακής μια Θεσσαλική σπεσιαλιτέ, προτείνουμε το εξοχικό, ένα φαγητό στο φούρνο με βάση το κρέας.
Υλικά (4-6 άτομα)
2 κιλά χοιρινό ή μοσχάρι ή ανάμεικτο
250 γραμ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 χρωματιστές πιπεριές
1-2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. μουστάρδα
0.5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λαδόκολλες
σπάγκο
Εκτέλεση
– Κόβουμε σε μερίδες μικρές το κρέας.
– Βάζουμε το κρέας σε μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ μεγάλα. Ρίχνουμε το τυρί κομμένο, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
– Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη φυλάμε στο ψυγείο το περισσότερο από 2 ώρες, μέχρι να μαριναριστεί.
– Απλώνουμε δύο μεγάλες λαδόκολλες και αδειάζουμε όλο το μείγμα.
– Κλείνουμε σε μεγάλο πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
– Βάζουμε μέσα σε ταψί, χωρίς να προσθέσουμε στο ταψί νερό ή άλλο υλικό.
– Ψήνουμε για 3 ώρες στους 200 C.
Tip
– Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ ή ρύζι.