PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη



Σε νέες δηλώσεις σχετικά με το Κυπριακό αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητα προέβη σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του AKP.

Αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε τα εξής: «Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές, τα προβλήματα των “ομοεθνών μας” στη “Δυτική Θράκη” βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας μας και τα θέματα που αφορούν τη θρησκεία, τη λατρεία και την εκπαίδευση βρίσκονται υπό τη συνεχή παρακολούθησή μας. Θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε για την “τουρκική μειονότητα” στη “Δυτική Θράκη” και στη συνέχεια. Το ίδιο ισχύει και για τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού. Έχουν υποστεί αδικίες και διακρίσεις για σχεδόν τρία τέταρτα αιώνων από τη δεκαετία του 1960»

Σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, διπλωματικές πηγές, απαντώντας στον Τούρκο πρόεδρο, αναφέρουν ότι «τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας.

Ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μισέλ Μπαρνιέ

Peristeri News

Ο Μαδούρο μεταφέρει τα Χριστούγεννα τον Οκτώβριο

Peristeri News

Νεκρό ηγετικό μέλος της μαφίας στο Μιλάνο

Peristeri News

Leave a Comment