PeristeriNews.gr
Κοινωνία Περιβάλλον

Έρευνα: Πόσο μολυσμένο αέρα αναπνέουμε στο Περιστέρι



Σε συνεργασία με επιστήμονες ο Guardian, έδωσε στην δημοσιότητα, τον χάρτη των πιο βεβαρυμένων ατμοσφαιρικά περιοχών – Που βρίσκεται το Περιστέρι.

Για την Ελλάδα ο καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Νικόλαος Μιχαλόπουλος είχε επισημάνει παλιότερα ότι οι πρόωροι θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ελλάδα είναι ετησίως γύρω στις 10.000-12.000.

Σύμφωνα με την εικόνα που βλέπουμε παρακάτω, και με τις μετρήσεις που έγιναν, αναφέρονται τα PM2,5 – μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια που παράγονται κυρίως από την καύση ορυκτών καυσίμων, μερικά από τα οποία μπορούν να περάσουν μέσω των πνευμόνων και στην κυκλοφορία του αίματος, επηρεάζοντας σχεδόν κάθε όργανο του σώματος.

Οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ αναφέρουν ότι οι μέσες ετήσιες συγκεντρώσεις PM2,5 δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο (μg/m3).

Τι συμβαίνει στην Αττική και το Περιστέρι;

Στις μεγάλες πόλεις της χώρας, βρίσκουμε την ποιότητα του αέρα να φυσικά σε επικίνδυνα σημεία.

Συγκεκριμένα, για τη πόλη μας, το Περιστέρι και γενικότερα για όσες περιοχές βρίσκονται κοντά στο Λιμάνι του Πειραιά, η επικινδυνότητα είναι μεταξύ 16 εως 19.

Στο κέντρο της Αθήνας, η κατάσταση φαίνεται- σύμφωνα με τον Guardian- κάπως καλύτερη, με την ποιότητα του αέρα να είναι μεταξύ της τάξεως του 14-16.

Όσο κατευθυνόμαστε εκτός του οικιστικού ιστού της Αθήνας, βλέπουμε και την ποιότητα του αέρα να είναι λίγο καλύτερη, και να κυμαίνεται μεταξύ του 10-12.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αποχή δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων

Peristeri News

Μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα η μείωση των γεννήσεων

Peristeri News

Έρευνα ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμά τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment