Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Επίσημο αίτημα της Αθήνας για αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ



Η Ελλάδα υπέβαλε σήμερα επισήμως αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πρόωρη αποπληρωμή των υψηλότοκων δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Αθήνα απέστειλε το σχετικό αίτημα στον ΕSM, ζητώντας την αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ,συνολικού ύψους 3,7 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλιγκ, είχε ταχθεί υπέρ της ιδέας η Αθήνα να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ.

H προοπτική της πρόωρης αποπληρωμής των ακριβών δανείων βρίσκει θετικό και το ίδιο το ΔΝΤ, όπως και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο Πολ Τόμσεν, διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, είχε ταχθεί υπέρ. «Θα καλωσόριζα την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ προς την Ελλάδα», είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Θετική και η στάση των Ευρωπαίων, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, να χαρακτηρίζει «σοφή» την απόφαση της Αθήνας για πρόωρη αποπληρωμή των υψηλότοκων δανείων, μια θέση που συμμερίζεται και ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλιγκ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Αυξήθηκαν τον Μάιο οι τιμές στα ράφια

Peristeri News

Ξεκινούν διασταυρώσεις για ανασφάλιστα και ΚΤΕΟ

Peristeri News

ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,2% στην ελληνική οικονομία το γ’ τρίμηνο

Peristeri News

Leave a Comment