Τη σκέψη για δημιουργία βάσης δεδομένων για ακραία καιρικά φαινόμενα, ώστε οι πολίτες του Περιστερίου να ειδοποιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο, αποκάλυψε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου.
Το θέμα τέθηκε, έπειτα από πρόταση του ανεξάρτητου Δημοτικού Σύμβουλου, Στέφανου Παπαδόπουλου.
Χαρακτηριστικά, η κα. Τσιώτα επισήμανε για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: «Είναι γεγονός ότι, δυστυχώς, όταν υπάρχουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, αποδεικνύεται ότι η ενημέρωση των πολιτών είναι ελλιπής, όχι μόνο στο Περιστέρι, αλλά γενικότερα, με τελευταίο παράδειγμα το Μάτι, με τους 100 νεκρούς. Παράλληλα, πολλές φορές δεν είναι ενημερωμένοι ούτε οι αρμόδιοι για τα θέματα πολιτικής προστασίας.
Η πολιτική προστασία ήταν, τα προηγούμενα χρόνια, παραμελημένη. Όμως, λόγω του ότι πλέον τα φαινόμενα οξύνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής, επιβάλλεται να δράσουμε. Στα σχολεία γίνονται ασκήσεις για σεισμό τρεις φορές το χρόνο, ενώ έχουμε ξεκινήσει ενημερώσεις και στα Κέντρα Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.)».
Συνεχίζοντας, έκανε την αποκάλυψη: «Σαν Δήμος Περιστερίου, διερευνούμε τη δημιουργία μιας πλατφόρμας δεδομένων, για κάθε επικίνδυνο φαινόμενο. Εκεί, ο κόσμος θα μπορεί να δει τι θα πρέπει να κάνει, είτε στην πλημμύρα, είτε στο χιόνι, είτε στον σεισμό. Το σχέδιο πολιτικής προστασίας για κάθε φαινόμενο θα το περάσουμε σε μια βάση δεδομένων, ούτως ώστε κάθε πολίτης να ξέρει τι πρέπει να πράξει και με ποιον θα πρέπει να επικοινωνήσει ανοίγοντας απλά το κινητό του».