PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ενημέρωση για τη μεταφορά μαθητών αρμοδιότητας ΠΕ Δυτ. Τομέα Αθηνών για το έτος 2015-16



H Περιφέρεια Αττικής κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάδειξης προσωρινών μειοδοτών για τα δρομολόγια της μεταφοράς μαθητών, όπως εξάλλου είχε δεσμευθεί.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της σημασίας που έχει για τον οικογενειακό προγραμματισμό η καθυστέρηση έναρξης των δρομολόγιων, η Περιφέρεια Αττικής κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάδειξης προσωρινών μειοδοτών για τα δρομολόγια της μεταφοράς μαθητών, όπως εξάλλου είχε δεσμευθεί.

Φέτος, για πρώτη φορά, ξεκίνησε εγκαίρως η μεταφορά σχεδόν του συνόλου των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής από και προς τα σχολεία τους.

Η κάλυψη αυτή επιτεύχθηκε χάρη στον έγκαιρο προγραμματισμό και την προετοιμασία που ξεκίνησαν ήδη από το Φεβρουάριο του 2015, καθώς και στη συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής με τη σχολική κοινότητα.

Η Περιφέρεια Αττικής διενήργησε, για πρώτη φορά, Διεθνή Ηλεκτρονικό Ανοικτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό για τη Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής για το σχολικό έτος 2015-2016.

Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά έχουν εγκαίρως εξοφληθεί για το σύνολο του μεταφορικού έργου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Το σύνολο των δρομολογίων που αφορά τη μεταφορά μαθητών των σχολείων αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία συμπεριλήφθησαν στον ανωτέρω διαγωνισμό, είναι εξήντα ένα (61) δρομολόγια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, κατατέθηκαν προσφορές για σαράντα ένα (41) δρομολόγια και παρέμειναν αδιάθετα είκοσι (20) δρομολόγια.

Βάσει του Νομοθετικού Πλαισίου την Παρασκευή 11-09-2015 ανατέθηκαν στους προσωρινούς μειοδότες του Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, τα σαράντα ένα (41) δρομολόγια με την υποχρέωση των αναδόχων να αρχίσει η εκτέλεση τους την Δευτέρα 14-09-2015.

Από τα είκοσι (20) δρομολόγια για τα οποία δεν κατατέθηκε καμία προσφορά (άγονα), πρόκειται να παραταθούν τα (8) δρομολόγια, μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ενώ για τα υπόλοιπα θα πραγματοποιηθεί διαπραγμάτευση ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής το προσεχές χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, την Παρασκευή 11-09-2015, ανατέθηκαν στους μειοδότες δεκατρία (13) δρομολόγια, τα οποία προέρχονται από το Διεθνή Διαγωνισμό Μεταφοράς Μαθητών που διενήργησε η Περιφέρεια Αττικής το έτος 2014 και καλύπτουν με διετή σύμβαση και το σχολικό έτος 2015-2016. Με βάση την ανάθεση, υποχρέωση των αναδόχων είναι να αρχίσει η εκτέλεση τους την Δευτέρα 14-09-2015.

Τέλος η Περιφέρεια Αττικής – Π.Ε. Δυτικής Αθήνας συνεχίζει τις προσπάθειες της ώστε εγκαίρως να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: Για πρώτη φορά η Περιφέρεια καθαρίζει όλα τα υπόγεια τμήματα του Κηφισού

Peristeri News

Περιφέρεια Αττικής: Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Φορέα Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Η μέριμνα για την κοινωνία είναι η βασικότερη επένδυση

Peristeri News

Leave a Comment