PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενημέρωση για δυνατότητα ρύθμισης οφειλών στον Δήμο Περιστερίου



Ο Δήμος Περιστερίου με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο που έχει τεθεί σε ισχύ, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τον Δήμο έως και τις 31 Ιανουαρίου 2025.

Άρθρο 25 Ρύθμιση οφειλών προς Δήμους και Περιφέρειες:

Παρ.1. Κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους, φυσικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τα κριτήρια του ευάλωτου οφειλέτη, σύμφωνα με την περ. α) του άρθρου 217 του ν. 4738/2020 (Α’ 207), περί ευάλωτου οφειλέτη και έχουν εκδώσει βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη (μέσω gov.gr, https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise opheilon/bebaiose-eualotou opheilete), σύμφωνα με την περ. β) του ίδιου άρθρου, δύναται, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, αναλόγως του ποσού της εφάπαξ εξόφλησης.

Παρ.2. Κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους, από φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν ανήκουν στην κατηγορία του ευάλωτου οφειλέτη της παρ. 1, καθώς και από νομικά πρόσωπα, δύναται, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου, να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται σε έως εξήντα (60) δόσεις.

Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των πενήντα (50) ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή αίτησης ρύθμισης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Ταμείου, στο 2105701136 ή μέσω email tameiaki@peristeri.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Περιστερίου κατά «Συνδικαλιστικής Ανατροπής»

Peristeri News

Μαθητικοί Διαγωνισμοί Δήμου Περιστερίου «Love Live at Peristeri»

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (26η)

Peristeri News

Leave a Comment