PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Ενδομητρίωση, ινομυώματα και… αποτελεσματική αντιμετώπιση!



Ενδομητρίωση. Τι είναι; Είναι μια χρόνια και επώδυνη κατάσταση που προσβάλλει περίπου το 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη ιστού παρόμοιου με το ενδομήτριο σε περιοχές εκτός της μήτρας, προκαλώντας πόνο, φλεγμονή και συμφύσεις. Τα συμπτώματα ποικίλλουν και περιλαμβάνουν έντονη δυσμηνόρροια, βαριά αιμορραγία, χρόνιο πόνο στην περιοχή της λεκάνης και υπογονιμότητα. Η ακριβής αιτία της ενδομητρίωσης δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά μπορεί να σχετίζεται με γενετικούς και ανοσολογικούς παράγοντες. Η διάγνωση γίνεται μέσω ιατρικού ιστορικού, φυσικής εξέτασης και λαπαροσκόπησης, ενώ η θεραπεία περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων ή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των προσβεβλημένων ιστών.

Ινομυώματα. Είναι επικίνδυνα;

Τα ινομυώματα της μήτρας είναι καλοήθεις όγκοι που αναπτύσσονται στο μυϊκό τοίχωμα της μήτρας, κυρίως σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Αν και συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα, το ινομύωμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν είναι μεγάλο ή προκαλεί σοβαρές επιπλοκές, όπως υπερβολική αιμορραγία και προβλήματα εγκυμοσύνης. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ινομυωμάτων: τα ενδοτοιχωματικά, που βρίσκονται μέσα στο τοίχωμα της μήτρας, τα υπορογόνια, που αναπτύσσονται στην εξωτερική επιφάνεια, και τα υποβλεννογόνια, που βρίσκονται κάτω από το εσωτερικό στρώμα της μήτρας. Τα αίτια ανάπτυξής τους περιλαμβάνουν ορμονικές επιρροές και γενετική προδιάθεση και η διάγνωση γίνεται μέσω γυναικολογικού υπερηχογραφήματος. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική αφαίρεση (με ανοιχτό χειρουργείο, υστεροσκόπηση, λαπαροσκόπηση) ή παρακολούθηση, ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Ποιος γυναικολόγος-μαιευτήρας στην Αθήνα είναι ο ιδανικός για εσάς;

Ο γυναικολόγος-μαιευτήρας στην Αθήνα, που μπορεί να δώσει ασφαλή και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί είναι ο Δρ. Καπελής. Επισκεφθείτε το kyisis.gr, ενημερωθείτε υπεύθυνα και λάβετε εξατομικευμένες, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με στόχο πάντα το καλύτερο για την υγεία σας!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Φλεβική ανεπάρκεια. Γνωρίζετε τα πάντα;

Peristeri News

Αναζητάτε γραφείο που να καλύπτει τις επαγγελματικές σας ανάγκες;

Peristeri News

Πώς θα είστε άνετη και στιλάτη από το πρωί έως το βράδυ;

Peristeri News

Leave a Comment