Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΕΚΤ: Στο 1,7% – 1,8% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2016



Aνάπτυξη της τάξης του 1,7% – 1,8% αναμένει για την διετία 2016 – 2017 η ΕΚΤ, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα «Survey of Professional Forecasters».

Την ίδια ώρα, αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, καθώς πλέον αναμένει πως θα διαμορφωθεί στο 0,7% το 2016 και στο 1,4% το 2017 έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων 1% και 1,5% αντίστοιχα.

«Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, οι διακυμάνσεις του πετρελαίου έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον πληθωρισμό, “εξουδετερώνοντας” τις ευνοϊκές συνθήκες της οικονομίας» αναφέρεται στη σχετική έκθεση, στην οποία εκτιμάται ότι το 2018 ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 1,6%.

Η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, έρχεται μία μέρα μετά την ισχυρή δέσμευση του Μάριο Ντράγκι για τη λήψη περαιτέρω νομισματικών μέτρων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

H εξειδίκευση των μέτρων από τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Peristeri News

Φωτιά το εκκαθαριστικό για έναν στους τρεις φορολογούμενους

Peristeri News

Η Standard & Poor αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

Peristeri News

Leave a Comment