PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εκκένωση έξι αεροδρομίων στη Γαλλία λόγω απειλών για βόμβα



Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία καθώς έξι περιφερειακά αεροδρόμια χρειάστηκε να εκκενωθούν, έπειτα από απειλές για επίθεση που εστάλησαν μάλιστα μέσω email.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Λιλ, της Λυών, της Τουλούζης, της Ναντ και της Νίκαιας καθώς και του Μποβέ, που είναι το τρίτο αεροδρόμιου του Παρισιού.

Τα αεροδρόμια χρειάστηκε να εκκενωθούν την Τετάρτη (18 Οκτωβρίου), μετά από απειλές για επίθεση που ελήφθησαν μέσω email, σύμφωνα με αστυνομική πηγή της France Télévisions.

Το αεροδρόμιο Lille-Lesquin εκκενώνεται επίσης μετά από απειλή για βόμβα. “Οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται επί τόπου”, έγραψε η διεύθυνση του αεροδρομίου Lille-Lesquin στο X.

 

Ένας επιβάτης δημοσίευσε στο X το παρακάτω βίντεο, όπου βλέπουμε το αεροδρόμιο Toulouse-Blagnac να εκκενώνεται.

 

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού (“urgence attentat”) για την εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης, μετά τη δολοφονία καθηγητή στο προαύλιο Λυκείου στην πόλη Αράς την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Ο δράστης της δολοφονίας είναι ένας 20χρονος ριζοσπαστικοποιημένος Τσετσένος που ήταν γνωστός στις αρχές.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου με τη δολοφονία δύο Σουηδών οπαδών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας τους από έναν Τυνήσιο που βρισκόταν παράνομα στο Βέλγιο και δήλωσε ότι έκανε στο όνομα του ISIS, έχει επίσης εντείνει το επίπεδο επιφυλακής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μισέλ Μπαρνιέ

Peristeri News

Ο Μαδούρο μεταφέρει τα Χριστούγεννα τον Οκτώβριο

Peristeri News

Νεκρό ηγετικό μέλος της μαφίας στο Μιλάνο

Peristeri News

Leave a Comment