PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εγκατάσταση συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων



Ευρεία σύσκεψη για το λαθρεμπόριο καυσίμων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και των υφυπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ευρεία σύσκεψη για το λαθρεμπόριο καυσίμων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και των υφυπουργών Ανάπτυξης Αθ.Σκορδά και Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεωργίου.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα που αφορούν το λαθρεμπόριο στην αγορά των καυσίμων, το οποίο εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚ και του ΦΠΑ) και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής του, αν και το μεγαλύτερο μέρος της λαθρεμπορίας εκιτιμάται από την κυβέρνηση ότι έχει αντιμετωπιστεί με την εξίσωση του φόρου στο πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, το πρόγραμμα προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση του συστήματος στα πρατήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έως 30 Μαρτίου και σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014.

Στην κυβέρνηση επικρατεί ανησυχία και για το λαθρεμπόριο ειδικότερα στο χώρο των ναυτιλιακών καυσίμων, καθώς μετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στα φαινόμενα πώλησης ναυτιλιακού ντήζελ ως πετρελαίου θέρμανσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Πόσα ξοδεύουν κάθε μήνα τα ελληνικά νοικοκυριά

Peristeri News

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Peristeri News

Φορολοταρία Αυγούστου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment