PeristeriNews.gr
Lifestyle

Έφυγε από τη ζωή η πασίγνωστη ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού



Η αγαπημένη μας ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, η γιαγιά Σοφία του “Παρα πέντε” του Γιώργου Καπουτζίδη, έφυγε από τη ζωή σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Η αγαπημένη μας ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, η γιαγιά Σοφία του “Παρα πέντε” του Γιώργου Καπουτζίδη, έφυγε από τη ζωή σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Η Ειρήνη Κουμαριανού νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” με καρδιολογικά προβλήματα, και έχασε τη μάχη με τη ζωή έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους.

Το 2007, μετά απο απουσία πολλών χρόνων, επέστρεψε στη σκηνη στο πλευρό της Κάτιας Δανδουλάκη και του Δάνη Κατρανίδη στην παράσταση του έργου της Αγκάθα Κρίστι “Μάρτυρας κατηγορίας”, ενώ στον κινηματογράφο είχε πάρει μέρος σε σαράντα ταινίες, μεταξύ των οποίων “Ιστορία μιας ζωής”, “Κορίτσια για φίλημα”, “Δάκρυα για την Ηλέκτρα” και “Η νεράϊδα και το παλληκάρι”.

Γεννήθηκε το 1930 στο Γαλάτσι και ως σπουδάστρια του Ελληνικού Ωδείου πήρε άδεια άσκησης επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο, ξεκινώντας την καριέρα της το 1950 στον θίασο του Αδαμάντιου Λεμού.
καριέρα της ξεκίνησε το 1951. Έως και την τελευταία στιγμή αποτελούσε μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου. Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της.

Έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: «Ιστορία μιας ζωής», «Κορίτσια για φίλημα» (1965), «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» (1966), «Πολύ αργά για δάκρυα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι» (1968), «Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969) , «Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης», «Κρίμα το μπόι σου» (1970), «Ο κατεργάρης», «Η εφοπλιστίνα» (1971), «Η Μαρία της σιωπής», «Στον αστερισμό της παρθένου» (1973), συμμετοχές στο ραδιοφωνικό «Θέατρο της Δευτέρας».

Στην τηλεόραση συμμετείχε σε σειρές όπως Αναστασία, (1994) “Προδοσία” (1996), Σαν αδελφές (ΕΤ1 – 1998), Alma libre (2001) και Σ’ αγαπώ-Μ’ αγαπάς, ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις Σαββατογεννημένες του Γιώργου Καπουτζίδη. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2006 με τη σειρά Στο παρά πέντε, επίσης του Γιώργου Καπουτζίδη.

Η τελευταία θεατρική παράσταση στην οποία εμφανίστηκε ήταν το «Μάρτυρας κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Δάνη Κατρανίδη, τον Κώστα Σπυρόπουλο και άλλους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ο Περιστεριώτης tattoo artist που δημιουργεί τα καλύτερα πορτραίτα παικτών του NBA (pics)

Peristeri News

Ο Απόστολος Λύτρας καταθέτει αίτηση διαζυγίου

Peristeri News

Απολαμβάνει τις διακοπές της στην Κορώνη η Κλόντια Σίφερ

Peristeri News

Leave a Comment