PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Δήλωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Περιστερίου σχετικά με την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ανδρέα Παχατουρίδη



Σε ανακοίνωση για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Ανδρέα Παχατουρίδη προχώρησαν μέλη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στο Περιστέρι.

Οι παρακάτω που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη των ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Περιστερίου, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προ των εθνικών εκλογών ανακοίνωση-απόφαση υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Α. Παχατουρίδη για Δήμαρχο Περιστερίου, από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διότι:

  1. Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί, κατά την προηγούμενη τετραετία, καμιά θεσμικά οργανωμένη συζήτηση μεταξύ των μελών των πέντε ΟΜ του Περιστερίου για το θέμα του υποψήφιου Δημάρχου.
  2. Δεν υπήρξε ποτέ και καμία ενημέρωση προς τα μέλη των ΟΜ Περιστερίου για τη διαδικασία λήψης της συγκεκριμένης απόφασης από το αρμόδιο τμήμα Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με το πότε ελήφθη αυτή η απόφαση, από ποιους και με ποιο πολιτικό σκεπτικό και στη βάση ποιας προοπτικής, όταν όλοι ξέρουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία θητεία του στη θέση του Δημάρχου.
  3. Δεν γνωρίζουμε καν αν έχει υπάρξει κάποιου είδους συζήτηση και προγραμματική συμφωνία ή δέσμευση από τον κ. Α. Παχατουρίδη, σε θέματα που ως κόμμα θεωρούσαμε βασικές αρχές άσκησης της πολιτικής σε ένα Δήμο, όπως π.χ. η διαφάνεια και η συμμετοχή των πολιτών σε όλους τους τομείς της δράσης του.
  4. Δεν έχουμε διατυπώσει καμιά γνώμη για τις υποψηφιότητες των κομματικών μελών στον συνδυασμό του κ. Α. Παχατουρίδη, που έσπευσαν, ως παλαιοκομματικοί παράγοντες, σε ατομική συμφωνία μαζί του. Αντίθετα ενημερωθήκαμε για τις υποψηφιότητες των περισσότερων απ’ αυτούς από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  5. Κάθε προσπάθεια για έστω και εκ των υστέρων οργανωμένη συζήτηση στις ΟΜ και σε ολομέλεια των μελών όλων των ΟΜ όπως ορίζει το καταστατικό, προσέκρουσε στην παντελή αδιαφορία ή και άρνηση της Ν.Ε. Δυτικής Αθήνας, η οποία επί σειρά ετών επίσης αντιδρά μανιωδώς στην ύπαρξη ενιαίου συντονιστικού οργάνου στο Περιστέρι, όργανο που θα ενημέρωνε και θα έθετε προς συζήτηση στις ΟΜ όλα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική πολιτική μας και θα αναλάμβανε τον συντονισμό τους, ώστε να δρουν ενιαία και αποτελεσματικά.

Για όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η απόφαση υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Α. Παχατουρίδη για Δήμαρχο Περιστερίου, δεν μπορεί να είναι δεσμευτική για κανένα μέλος, φίλο ή ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Περιστερίου. Καλούμε τα ανώτερα όργανα του κόμματος να τοποθετηθούν επίσημα, καλώντας σε ψήφο κατά συνείδηση, όπως κατά συνείδηση θα ψηφίσουμε κι εμείς στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Θεωρούμε ότι από την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει κατά προτεραιότητα:

  1. να εκλεγεί με καθολική ψηφοφορία, Συντονιστική Επιτροπή της πόλης του Περιστερίου, η οποία θα αναλάβει να οργανώσει το θέμα της πολιτικής μας στο Δήμο, θέτοντάς το επιτέλους στις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Περιστερίου, στο πλαίσιο της ανάδειξης των προβλημάτων που απασχολούν του πολίτες, και
  2. να δημιουργηθεί μια ευρεία κίνηση πολιτών που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη συμμετοχή της στη διοίκηση του Δήμου στις επόμενες εκλογές, καλύπτοντας έτσι και το κενό της εσκεμμένης διάλυσης της παράταξής μας στο Δήμο, απ’ αυτούς που μεθόδευσαν τη «λύση» Παχατουρίδη λόγω προσωπικών επιλογών.

Τέλος, δηλώνουμε, ότι εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για τη συνέχιση της ιστορικής διαδρομής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Περιστέρι, γιατί την έχει ανάγκη η κοινωνία και η πόλη μας.

Περιστέρι, Σεπτέμβριος 2023

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

  1. Ζερβάκη Μαρία
  2. Ζήβας Σπύρος
  3. Κακαβά Ευδοκία
  4. Καλόγνωμος Θανάσης
  5. Κάντας Φώτης
  6. Κουγιουμτζής Φώτης
  7. Κουνάδης Σταύρος
  8. Λιγνού Μαρίνα
  9. Μαγκλής Ιωάννης
  10. Μαγουλάς Σπύρος
  11. Μουκουβίνας Βασίλης
  12. Μπογιατζής Στέλιος
  13. Πέππας Νίκος
  14. Πέππας Σάκης
  15. Πιλάλης Ανδρέας
  16. Πούντζας Γιώργος
  17. Σίμος Χρήστος
  18. Σούλης Αντώνης
  19. Συναδινός Ιούλιος
  20. Τριδήμας Γιάννης

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δήμος Περιστερίου: Εθελοντική αιμοδοσία στις 25 Σεπτεμβρίου 2024

Peristeri News

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Δημιουργικά Εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (23η)

Peristeri News

Leave a Comment