«Η επίθεση ήταν οργανωμένη και εξελίχτηκε πολύ γρήγορα και συντεταγμένα, ενώ ο Ρουπακιάς πήγε στο σημείο συνεννοημένος για να σκοτώσει». Αυτό κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετειου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η μάρτυρας Παρασκευή Καραγιαννίδου, που ήταν παρούσα στη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα.
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Στην ουσία εκείνο το βράδυ του την είχαν στημένη. Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά τον στόχο του. Ήξερε πού να πάει όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Αλλά και οι άλλοι που ήδη χτυπούσαν τον Φύσσα δεν αιφνιδιάστηκαν . Φαινόταν σαν να υπήρχε συνεννόηση…Πήγαν αμέσως πίσω από τον Ρουπακιά και τού άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει ο Φύσσας.
Στην κατάθεσή της, η Παρασκευή Καραγιαννίδου περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκε ο μουσικός, την οποία όπως είπε, παρακολουθούσε τρομαγμένη.
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Γύρω στις 11.30 το βράδυ καθόμασταν με την Δήμητρα Ζώρζου σε ένα παγκάκι επί της οδού Τσαλδάρη. Δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση. Κάποια στιγμή ακούσαμε φωνές, φασαρία από αρκετά άτομα
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι κάνατε;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είδαμε μια παρέα γύρω στα εφτά άτομα να περνάνε το δρόμο και να έρχονται προς τα πάνω. Δεν έκαναν όμως αυτοί τη φασαρία, αλλά περίπου τα είκοσι -τριάντα άτομα που έρχονταν πίσω τους και φαίνονταν απειλητικοί. Ακούσαμε ‘’τρέξτε’’. Κάποιοι από τους εφτά και άρχισαν να τρέχουν…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σάς έκανε κάτι εντύπωση από τους 20-30;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Φορούσαν όλοι μαύρες μπλούζες ,αρβύλες, κάποιοι μαύρα παντελόνια και κάποιοι παραλλαγής …όλοι ήταν κοντοκουρεμένοι. Δέκα- δεκαπέντε από τους απέναντι άρχισαν να επιτίθενται στην παρέα από την οποία είχαν μείνει τρεις. Άρχισαν να τους χτυπάνε, κρατούσαν και κράνη…Δύο -τρεις χτυπούσαν έναν. Οι άλλοι είχαν κάνει κλοιό γύρω τους.
«Ήταν ένας εναντίον τριών»
Η μάρτυρας υποστήριξε ότι τρομαγμένη κοιτούσε το σημείο της επίθεσης επισημαίνοντας ότι τα άτομα που δέχτηκαν την επίθεση δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ήταν ένας εναντίον τριών. Οι υπόλοιποι απέναντι εμψύχωναν αυτούς που έδερναν τα παιδιά. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Είδα ένα αυτοκίνητο από τα δεξιά που σταμάτησε πλάγια στο πεζοδρόμιο ακριβώς στο σημείο που δέχονταν επίθεση τα παιδιά, βγήκε ο οδηγός και έπιασε κατευθείαν ένα από τα παιδιά που χτυπούσαν. Οι άλλοι του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γνωριζόντουσαν;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Σίγουρα δεν αιφνιδιάστηκαν. Φαινόταν να είχε υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, πήγαν πίσω του …Αυτός έπιασε τον Φύσσα με το αριστερό του χέρι. Είδα κάποιες κινήσεις που έκανε με το δεξί χέρι, εκείνος δεν μπορούσε να αντιδράσει. Μετά από λίγο είδα που τον άφησε και πήγε προς το αυτοκίνητο. Τότε ήρθαν δύο αστυνομικοί. Ακούω τότε τον Φύσσα να φωνάζει: «Οχι εμένα, αυτόν πιάστε… με μαχαίρωσε στην καρδιά”. Ο αστυνομικός έβγαλε έξω τον οδηγό και βγήκε και κάποιος από τη θέση του συνοδηγού.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πώς ήταν;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ψηλός, αδύνατος, με κοντό μαύρο μαλλί, με μαύρη μπλούζα, έτρεξε με άλλους 2-3 να ελευθερώσουν τον οδηγό από τους αστυνομικούς …Κάποιος κλώτσησε τον αστυνομικό. Στο αστυνομικό τμήμα στο Κερατσίνι έφεραν το Ρουπακιά, τον είχαν σε ένα γραφείο χωρίς χειροπέδες και μπαινόβγαινε από το γραφείο που τον είχαν βάλει. Ο διοικητής ζήτησε να κλείσουν την πόρτα και τότε κατάλαβα ποιος ήταν. Εγώ δεν τον αναγνώρισα εκείνη τη στιγμή
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναγνωρίσατε τον συνοδηγό;
Μαρ.: Μου έδειξαν φωτογραφίες … Δύο από τα άτομα που μού έδειξαν, μου ταίριαζαν στον σωματότυπο αλλά δεν ήμουν σίγουρη. Θυμάμαι μόνο τον Ρουπακιά …πρέπει να τους δω όρθιους τους άλλους.
Εκείνη την στιγμή, η Πρόεδρος ζήτησε από τους κατηγορουμένους να σηκωθούν όρθιοι.
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ο δεύτερος με το μαύρο σακάκι ( σσ ο κατηγορούμενος Γ.Καζαντζόγλου) ταιριάζει στον σωματότυπου με τον συνοδηγό…
Η μάρτυρας υποστήριξε ακόμη ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη, πως ήταν όλοι μαζί και έφυγαν όλοι μαζί, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ήταν συνεννοημένοι Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήξερε πολύ καλά τον στόχο του…που να πάει ακριβώς
Ανακρίβειες στην κατάθεση προηγούμενης μάρτυρος επισήμαναν οι συνήγοροι υπεράσπισης
Λίγο νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης σχολιάζοντας την κατάθεση της μάρτυρος Δήμητρας Ζώρζου, που ήταν παρούσα στη δολοφονία του μουσικού, έβαλαν κατά της αξιοπιστίας της, υποστηρίζοντας ότι «υπέπεσε σε πρωτοφανείς και εξόφθαλμες αντιφάσεις ενώ απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις απαντούσε πως δεν θυμάται». Δεν συνεισέφερε παρά μόνο με ανακρίβειες» είπε χαρακτηριστικά η υπεράσπιση συμπληρώνοντας ότι «προφανώς δεν ήταν στο σημείο που αναφέρει.»
Ως «κραυγαλέα περίπτωση ψευδορκίας» χαρακτήρισε την κατάθεση της μάρτυρος ο Ν.Αντωνιάδης, ένας εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Από την πλευρά τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υποστήριξαν ότι η μαρτυρία της Δήμητρας Ζώρζου, «κατεδάφισε την υπερασπιστική γραμμή της συμπλοκής», ενώ επισήμαναν ότι στην κατάθεσή της έκανε λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία, ασύμμετρη βία, οργανωμένα ένοπλα άτομα που κινήθηκαν εναντίον του Παύλου Φύσσα.».