Γεύμα με άρωμα θάλασσας η σημερινή μας πρόταση και νηστίσιμη συνταγή το χταπόδι με πατάτες, ένα πολύ θρεπτικό και χορταστικό πιάτο που είναι πάρα πολύ νόστιμο.
Υλικά
1 κ. χταπόδι
1 κ. πατάτες
1 φλ. ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φυτίνη
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
– Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
– Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και κρατάμε το ζουμί.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
– Κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες κομμένες ροδέλες.
– Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και ρίχνουμε ζουμί, ώσπου να καλυφθούν όλα τα υλικά.
– Ψήνουμε για 40 λεπτά, ώσπου το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
– Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά και έπειτα το σερβίρουμε.