PeristeriNews.gr
Συνταγές

Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες



Μια καταπληκτική γευστική πρόταση, είναι το χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, για το Κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά

3 κιλά σπάλα χοιρινού
2 κιλά πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
3 λεμόνια
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

– Καθαρίζουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Έπειτα ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και τοποθετούμε το σκόρδο μέσα.

– Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε καλά το χοιρινό σε όλες τις πλευρές του.

– Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στην γάστρα στο κάτω μέρος και τις αλατοπιπερώνουμε, πάνω από τις πατάτες βάζουμε το κρέας.

– Ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο και το χυμό των λεμονιών και περιχύνουμε τα υλικά, κουνάμε λίγο τη γάστρα για να ανακατευτεί το ζουμί στο κάτω μέρος.

– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

– Κλείνουμε τη γάστρα και την βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε το χοιρινό για 3 με 4 ώρες στους 180 με 200 βαθμούς.

– Στις δύο-δυόμιση ώρες ανοίγετε τη γάστρα για να γυρίσετε το κρέας μία φορά.

– Όταν το κρέας έχει γίνει μαλακό και τρυπιέται εύκολα, βγάζουμε το καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε να ξεροψηθεί για 10 λεπτά.

– Τέλος, το μεταφέρουμε σε κάποιο βαθύ σκεύος για σερβίρισμα, βάζουμε πλάι πατάτες και από πανω περιχύνουμε το ζωμό από τη γάστρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment