Οι χοιρινές καπνιστές μπριζόλες είναι ιδανικές για να τις συνοδέψετε μ’ ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα.
Yλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες καπνιστές
1 πιπεριά πράσινη
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 κιλό ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
250γρ. τυρί κίτρινο
150 γρ. κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί μαζί με τις πιπεριές και την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί.
Όταν το κρέας έχει ψηθεί (το ελέγχουμε συχνά) βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα των τυριών και τη ρίγανη.
Ψήνουμε το φαγητό για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Το σερβίρουμε ζεστό με πράσινη σαλάτα και παγωμένη μπύρα.
Tips
Οι μπριζόλες μπορούν να γίνουν και στην γκριλιέρα.
Το μόνο που θέλει προσοχή σε κάθε περίπτωση είναι ο χρόνος ψησίματος και το αλάτι.
Οι καπνιστές μπριζόλες θέλουν ελάχιστο ψήσιμο και προσοχή στο αλάτι μια και ήδη έχουν αλατιστεί από πριν.