Λαχταριστή συνταγή από το Μεξικό με κιμά και φασόλια!
Υλικά:
* 1/2 κιλό κιμάς
* 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 μεγάλη πράσινη γλυκειά πιπεριά
* 1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
* 1 κουτ. γλυκού κύμινο
* 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
* Αλάτι (όσο θέλετε εσείς)
* 1 μεγάλο κουτί ντοματάκια ολόκληρα
* 1/2 κιλό κόκκινα φασόλια (Kidney beans) βρασμένα (ή, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα)
* 1/4 του φλυτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος κορίανδρος (κόλιαντρο), ή, αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
1. Σε μια καταρόλα, τσιγαρίζετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά – δεν βάζετε λάδι – , μέχρι να ‘χάσει’ το ροζ του χρώμα.
2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά (χοντροκομμένα) και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για ακόμα 10 λεπτά.
3. Μετά, προσθέτετε τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα ολόκληρα ντοματάκια και ρίχνετε και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
4. Μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση, προσθέτετε τα φασόλια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά (για να διαλυθούν καλά τα ντοματάκια), για περίπου 20 λεπτά.
5. Σερβίρετε τις μερίδες πασπαλίζοντάς τες με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο (ή μαϊντανό).
Συμβουλές
Μπορείτε να ετοιμάσετε και ρυζάκι μπασμάτι (για λίγη γαρνιτούρα ‘στο πλάι’) και μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι (κι αυτό ‘στο πλάι’).