Είναι ένα καλοκαιρινό γλυκό και εύκολο στην παρασκευή του, βελούδινο και άκρως δροσιστικό, το cheesecake χωρίς ζάχαρη είναι η επιλογή που θα ξετρελάνει όλα τα μέλη της οικογένειας.
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα (χωρίς ζάχαρη)
100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
1 κ.σ. μέλι
750 γρ. μασκαρπόνε
Χυμό από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 λάιμ
100 γρ. στέβια
Φύλλα μέντας
300 γρ. κεράσια, φράουλες, μούρα (ή οποιοδήποτε «κόκκινο» φρούτο επιθυμούμε)
Εκτέλεση
– Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα βαθύ μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και το στρώνουμε με τη βοήθεια μίας σπάτουλας ή ενός κουταλιού σε μία στρογγυλή μαγειρική φόρμα.
– Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο και περιμένουμε να παγώσει.
– Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα, τον χυμό από λάιμ και ανακατεύουμε καλά το μείγμα, έως ότου γίνει μια λευκή και αφράτη κρέμα.
– Έπειτα, στρώνουμε με μία σπάτουλα την κρέμα στη βάση μπισκότου και βάζουμε το σκεύος πίσω στο ψυγείο για δύο ώρες.
– Λιώνουμε στο μπλέντερ 150 γρ. από τα φρούτα που έχουμε επιλέξει, δημιουργούμε μια γευστική σάλτσα με την οποία γαρνίρουμε την επιφάνεια του γλυκού μας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 150 γρ. φρούτων σε κομμάτια, μαζί με τα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα.
– Το cheesecake είναι έτοιμο για σερβίρισμα.